Pinkmanes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim oturduğum ilçede e46kasa bmw var büyük ihtimal sizin gibi çifte vatandaş,sahibindene girildiğindede yabancıdan yabancıya konu başlığı adında satış işlemi gerçekleştiriliyor.
Olabilir hocam, ben vatandaşlık başvurusunda bulunmadım ancak oturumum var. Orada aracım da var ama Türkiye'ye getirmedim hiç, sanıyorum 6 ay veya 1 yıl burada kullanma imkanım var (Bazıları da 3 sene diyor, bilemiyorum). Oradaki aracım yüksek motorlu ve benzinli olduğu için gereksiz bir masraf. Tiflisten istanbula bi dünya yol var, burada dizel kullanıyorum zaten gerek duymuyorum. Yani işin özü araç getirmek için 6 ay veya 1 sene orada bulunmanız gerekiyor (bu prosedürler değişebiliyor o yüzden kesin tarih veremiyorum.) Sonra oradaki aracı buraya getirip kullanabiliyorsunuz ancak full bir şekilde 6 ay - 1 sene orada kalmanız gerekiyor.

myauto.ge den araç fiyatlarına bakabilirsiniz.

Araçla ilgili yapılacak en mantıklı iş, eski yıkık bi arabayı alıp (örn. range rover) oraya gidip içini komple değiştirmek olur. Çünkü avrupanın ve amerikanın araba çöplüğüdür gürcistan. Fakat yeni hükümet araç ithalatında yıl şartı getirmişti, o yüzden 1-2 yıl evvel araç fiyatları artmıştı, ondan önce baya uygundu. Ama dediğim bu araç içi değiştirme işini yapanlar var. Ben 96 model bir hse almıştım değiştiririm diye araç elimde kaldı, motoru bozuldu aldıktan 15 gün sonra, yaptırdım ama o kadar yolu gitmeye de gözüm yemedi açıkçası.