Doğru, her kes konuşuyor ama sağlık bakanlığını yalanlayan bir tane bile veri yok.
Bir gün şöyle bir olay oldu gündemi takip edersen hocam anlatayım
İstanbulda 1 günde korona virüsten ölenlerin sayısı o gün sağlık bakanlığının tamamı için açıkladığı ölü sayısından fazla olduğunu gösteren e-devlet kayıtları sosyal medyaya düşmesi ardından e-devletteki vefat bilgileri sorgulama ekranı kapatıldı
Dr.Hans Henri P.kluge (DSÖ AVRUPA BÖLGE DİREKTÖRÜ); Türkiyede geçen hafta virüsün yayılmasında dramatik bir artış olmasından dolayı endişeliyiz vakaların %60'ı istanbulda raporlandı
yıllara göre ölüm tablosunu buraya bırakayım hocam
2016 yılında 6279 kişi vefat etti
2017 yılında 6457 kişi vefat etti
2018 yılında 6487 kişi vefat etti
2019 yılında 6573 kişi vefat etti
2020 yılında 7791 kişi vefat etti
bu tabloya göre 2019 2020 yılı arasında ani bir yükseliş yani koronanın yayıldığı dönem baz alındı 16 mart 5 nisan tarihi şeklinde ama bu demek değildir ki arada çıkan açık koronadan vefat eden halkımız oluyor anlamına gelmiyor belki bir terör saldırısı olmuştur belkide yangın olmuştur deprem olmuştur bilemeyiz 1218 fazla kişi vefat etmiş 2 yıl içerisi arasında farkta
şimdi chp genel başkan yardımcısı veli ağ babanın 29 mart günü attığı twitti buraya koyuyorum
Koronadan dolayı vefat eden kişilerin sayısını merak ediyorsanız gerçek rakamları diğer hastalıklardan artan vefat eden sayısı ile eşleştirip öğrenmek mümkün fakat aşağı yukarı bir rakam ortaya çıkar koronanın ilk türkiyeye geldiği günden bugüne kadar ki tüm ölüm sayılarına bakmak gerek (korona demiyorum tüm hastalıklardan bahsediyorum)
peki rakamları gizleniyorsa hükümetin eline ne geçer
1.si halk çalışmayı bırakırsa ekonomi biter elimizde geriye kalan fabrikalardaki sistem durur
2.si halk panik yaşamaz ise tüm hayat devam eder sokaklarda olaylar yaşanmaz
tamamen kendi görüşüm ve düşünceme göre bu yazıyı yazdım açıkçası karşımızda göremediğimiz bir düşman var ve bu düşman bir virüs ve bu virüs sonuç olarak halkımızın insanını bizden alıyor bu yüzden tedbiri elden bırakmayalım kafamızı rakamlar gizleniyor mu gizlenmiyor mu sorusuna yormaktansa evimizde nasıl geçinebiliriz aylığımızı nasıl çıkartırız ve virüsten nasıl korunabiliriz buna yormamız gerek çünkü bize çıkan tek zorluk virüs değil bir zorluk daha var oda ekonomi.