digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seninle ayrı kafaların ayrı dünyaların insanıyız kardeşim. Türkiye'deki kadın cinayetleri ve kadına şiddet de senin gibi düşünen erkekler yüzünden oluyor. Basit bir flört oyunu aranızdaki. Sen çok normal saydığın şekilde kendini kızın sahibi ilan etmişsin. Benden başka erkekle konuşmayacak diye adam dövmeye kalkmışsın. Ben de sevgilimin çevresindeki bir adamı dövebilirim. Ama sevgilim beni rahatsız ediyor taciz ediyor diye şikayet ederse yaparım. Kız bu adamla görüşmeni istemiyorum dediğim halde makul bir neden öne sürmeden bir adamla görüşüyorsa o kızı bırakırım adamı dövmem. Yani kimi dövdüğün önemli, sen kızı rahatsız eden bir adamı döversen kızın prensi kahramanı olursun, kızın muhabbet etmekten keyf aldığı bir adamı döversen mafya olursun.

Diğer adamla senin arandaki asıl fark ise kızın duyguları. Kız diğer adama aşık olmuş sana aşık olmamış. O adam cinayet de işlese kızın gözünde prens olur. Sen kaba konuşuyorsun diye mafya olursun. Kız sana aşık olmadığı halde sen kızı kısıtlamışsın, kızın çevresindeki insanlara şiddet göstermişsin ve kız bu şiddetin kendine dönebileceğini düşünüp senden ayrılmış.

Adanada senin yaşadığın çevrede bu söylediklerin normal olabilir. Ama ortada nişan yok, aileler işin içinde değil, nikah yok, ve sen kızın çevresindeki adamları bu kız benim diye dövmeye başlarsan bir kız sana aşık dahi olsa ürkütebilirsin.

Kıskançlık kendine güvensizlikten olur. Kızın çevresinde başka bir erkek istememenin nedeni başka bir erkeğin onu tavlayabilme senden çalabilme ihtimaline karşı duyduğun endişe. Ama sen bunu kendine itiraf etmiyorsun. O kızın senden başkasını gözünün görmediğine inansan çevresindeki erkekleri umursamazsın.

Kızları rahat bırakın. Bir kız seni seviyorsa zaten başkasına bakmayacaktır bile. Bir kız seni sevmiyorsa sen kızı da çevresindeki erkekleri de dövsen elinde tutamazsın. Zaten ciddi ilişki sen rahat bıraktığında dahi seni bırakmayan kızlarla mümkündür. İnsanlara saplanıp kalmayın, sevgililerin hayatınıza girip çıkmasına izin verin. Gidenin peşinden de bu kadar kafanızı yormayın. Gittiyse neden gittiğinin bir önemi yoktur.
şimdi hocam kusura bakmayında bazı yerlerde çok sallayıp atmışsınız uslubumu bozduysam kusura bakmayın tekrardan özür dilerim kadın cinayetleri senin gibi adamlardan oluyor burda duralım ben hiçbir kadına kardeşim dahi olsa el kaldırmadım kaldırmamda saçının teline zarar vermedim benim kıskançlıgım benim erkeklerden uzak tutmamın sebebi evet sizin bahsettiginiz gibi böyle kadınları küçük görüp öldürüp elini kolunu sallaya sallaya gezebilecek erkeklerden sevdigime zarar gelebilir gelecek diye korktuğum için uzak tutuyorum bu 1
2. si ise "Benden başka erkekle konuşmayacak diye adam dövmeye kalkmışsın" demişsin ben böyle birşey demedim sevgilime sen benimsin seni benden başkası alamaz seni öldürürüm gibi cümleler kuran birine söz söyledim dinlemedi gittim kavga ettim burayıda belirteyim !!
beni diğer insanlarla karşılaştırmazsan tanımadan sadece okuyup bilmeden yanıtlamazsan sevinirim ve ben kızın çevresindeki kimseye şiddet göstermedim ona hakaret eden küfür eden ağır konuşan 2 3 kişi oldu onlarla hallettim sorunu 2 si konuşarak biri kavgayla bitti ve kız beni sevmiyorsa zaten yolu açıktır peşinden koşmam ben sadece aklımda kalanı söyledim yanıt alayim dedim gelen cevaba bak