kriptonun yasal olup olmamasıyla alakalı değil bağış topluyorsanız her türlü izin gerekir. dipnot : xmr kullanım için en uygunu ama tabiki böyle bir icraat tavsiyem değildir.
Böyle bir şey niye anayasada yazsın?
Yardım toplama kanunu var, yönetmeliği var.
Yardım topluyorum, bağış alıyorum demek zor.
Greenpeace bile bağış almıyor. Size bağış diyor ama dergi aboneliği kitliyor.
Çünkü bağış dediğin anda işin rengi değişiyor.
Para olması kripto olması bir şeyi değiştirmeyecektir.
İzinsiz bağış toplamak tamamen yasak
Bağış toplama ve yardım toplama arasında fark var mı? Evet, var. Bu hem toplanma şekli hem de sonuçları açısından söz konusu. Mevzuat bu konuda çok açıklayıcı olmasa ve bazı durumlarda kafa karıştırıcı3 olsa da şunlar söylenebilir: F Bağış; onu alan kişi veya kurumlarca bir talep olmaksızın ve bir amaca yönelik olup olmadığı araştırılmaksızın verilmektedir. F Yardım; ise kişi ya da kurumun doğrudan veya dolaylı talepleri üzerine ve belirli bir amaca yönelik olarak verilmektedir. Birkaç örnek vermek gerekirse: - Derneğiniz herhangi bir talep iletmediği halde, derneğin merkez adresine gelerek para yardımında bulunan kişinin yaptığı işlem bir bağış faaliyeti sayılacaktır; - İnternet sitesinde şiddet mağduru hayvanların tedavi masrafları için yardım toplandığını belirterek görseller ve IBAN numarası koyan bir derneğe yapılan bağışlar yardım toplama faaliyeti kapsamına girecektir. Başka bir deyişle yardım toplayanın aktif çabası doğrultusunda toplanan gelirler, yardım toplama faaliyeti olarak değerlendirilecektir. Sonuçları bakımından ise fark şu: bağış toplama faaliyetleri herhangi bir izne tabi değil, ama yardım toplama faaliyetleri belirli izin prosedürlerine tabi.
Kaynak :
https://probono.bilgi.edu.tr/media/d...gis-Yardim.pdf
Yardım ve bağış arasında fark var.
Yardım toplamak ile ilgili maddeler
burada.