Üniversitelerin çoğu bölümlerinde (özellikle mühendislik bölümlerinde) bilgisayar odaları mevcut. İlgili bölümün ilgili hocasından veya sıralamaya göre fakülte veya en üst makam olan rektörlükten izin alarak kullanıma açtırabilirsiniz. Mezun olduğum KTÜ'de bilgi işlem dairesine bağlı ücretsiz olarak hem bilgisayar kullanımını hem de programların eğitimi veriyorlardı. Diğer üniversitelerde de ücretsiz eğitimler verilmese de bölümlerin bilgisyar odaları vardır diye düşünüyorum.
Yeri gelmişken üniversitede bir anımı da anlatayım. Üniversiteyi ilk kazandığım yıldı. Halen bu uygulama var mı bilmiyorum. Bölümünüze başlamadan önce ilk yıl yabancı dil hazırlık eğitimi veriliyordu. Yabancı dil hazırlık eğitimi içinde site açılmıştı. Ödevler, sınavlar, ders hakkında bilgileri tüm üniversite hazırlık gören öğrenciler takip ediyordu. Sitede bir açık yakalamıştım. Açıktan faydalanıp sitede küçük bir not bıraktım. Sonrada bilgi işlem dairesine giderek böyle böyle bir durum var dedim. Hemen ilgili kişiler tarafından birlikte açığı kapatmıştık. Bize çok faydan olur, boş zamanında hem bilgi işlemde bulun, hemde bilgisayar veya program öğrenmek isteyenlere kurs verirsin demişlerdi. 1 hafta takılıp sonra bırakmıştım

Allah'tan üniversiteyle ilişiğimi kesmediler. Hangi akla hizmet öyle bir şey yapıp gittiysem. Şimdi düşünüyorum da ucuz kurtulmuşum...