Birincisi neden bu kadar spamcıları taşlıyorsunuz anlamıyorum. Spam yapan bi tek bizim ülkemiz mi. Bangır bangır her tartışmada söylüyoruz hangi ülkelerin başı çektiğini. Biz spamda hep geri kaldık. Başkaları kaymağı yedikten çok sonraları kazanın dibini sıyırmak bize kaldı hep. Abartı diyorsunuz... Acaba türkler spama başladılar diye mi algoritma değişikliğine gitti adamlar. Hiç sanmıyorum. Hadi bütün dünya spam yaparken biz organik çalışalım. Milyarlarca spam pinlerin arasında özgün ve manuel çalışarak günde 5-10 pin atarak arama sonuçlarında çıkında görelim. Bırakalım birbirimizi taşlamayı. Bu kategoride 100 tane pinterestçi varsa bunun 90 tanesi spamcıdır. Cümle kurarken bunu gözönüne alarak kurun. Şimdi spam bittiyse o zaman bizde özgüne başlarız. Vereceğimiz onca zaman ve süre boşa gitmez algoritma değişikliğinden sonra. Ama 1 sene önce özgün çalışmaktan ciddi paralar kazananlar parmağını kaldırsın Allah için. Ben 100 kişiden 1-2 kişi dışında bu soruya cevap verebilecek kimseyi tanımıyorum. Strateji üretirken zemin kontrol edilir ona göre planlama yapılır. Eskiden spam kazandırıyordu spam yapıyorduk şimdi özgün çalışmak gerekiyorsa özgünle devam ederiz.

Algoritmanın güncellenmesi bence de iyi olmuş. En azından şimdi hesap banlanmaları adsense gümlemeleri biraz daha minimize olur. Yani elimiz böğrümüzde yaşamaktansa şimdilerde daha makaleli daha özgün daha kaliteli çalışacağımız için korkusuzca işimize bakabiliriz. An itibari ile yeni düzene ayak uydurmaya başladım ben. Umulur ki yine kazanmaya devam ederiz milletçe.

Herkese bol kazançlar.