Emsica adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hepsi her davadan anlar sadece halk bazı yakıştırmalar yapar bu adam boşanma davalarında çookkk iyi diye ☺ Yoksa kullandığımız programda aynı dilekçe şekillerimizde...Nerdenmi biliyorum 6. Yılımdayım ☺
Hocam davadan anlamakla davayı kazanmak çok farklı şeyler. Ayrıca ben davadan feragat etsem de annem de hak sahibi olduğu için şimdi ki davayı o açtı. Dava ettiğimiz kişi mahkeme de bu arazi benim değil dediği halde parsel parsel bölüp amcamlara vermesinin bir yaptırımı yok mu? Zaten herkes kafasına göre çıkarlarını düşünerek yer bölmüş madem bu arazi onun değil gitsin dedeme versin bende diğer araziler için iptal davası açayım. Zamanı geldiğinde burası da bölünsün. Bu şekilde satış göstermiş oluyor hocam arazi ona ait değil ve olmadığını da beyan ediyor.. Mahkemeyi açan biziz ayrıca madem amcaların da hakkı var onlar da dava açsaydı? Ama bunun bir emsali ve kuralı olmalı. Biri az biri fazla yer aldığında muz cumhuriyetinden farkımız kalmıyor. 6.yılınızdaysanız ne yapmam gereken hakkında bilgi verebilirsiniz. Avukatlara sorduğumda hepsi kazanacağını söyler zaten

Metin2Dizayn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, Asliye hukuk katibiyim. Kadastro tespiti ne zaman oldu ? Dedenizin babanıza verdiğini söylüyor ama aralarında herhangi bir satış sözleşmesi vb. bir evrak varmı sözlü olarak ona verdim demesi bir karşılığı olmaz mahkemece, keşifte mahalli bilirkişi dinlendi mi ? Davalı yer benim değil diyorsa ve size ait olduğunu biliyorsa sulh yoluna neden gidemiyorsunuz ?
Kadastro tespiti 12 sene oldu hocam. Miras paylaşımı olduğu için satış sözleşmesi olmadı. Sulh yoluna gidememizin sebebi. Hiç kimse başkasının ev yerine girmedi. Onlara verilen arazi fazlasıyla bizim araziden büyük. Şuan en küçük araziler zaten bizde. Tekrar bölünsün ondan sonra gelin burada hakkınız olduğunu söyleyin diyorum ama yanaşmıyorlar. Her zaman daha fazla almanın peşindeler. Eşitlikten yana olsalar şuan çoktan anlaşmıştık. Bizde 6000 m2 arazi varsa onlar da 10000 m2 var hocam. Emsal olarak bakıldığında mahkemelik arazi de hakları bulunmuyor