Emsica adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Buradan yardım almayı umacağınıza ilinizden bir avukattan danışmanlık alsanız. Bütün avukatlar bütün davalardan anlarlar. En azından sizin gibi dava açıp feragat edip kesin hüküm oluşturan birinin davasının yeniden açılamayacağından açılsa dahi usulden reddedileceğinden anlarlar
Merhaba, son davayı annem açtı. Şuan 2 yıldır devam etmekte ve herhangi bir red oluşmadı. Ayrıca adam bu yer benim demiyor. Fakat demediği halde başkasına parselleyip veriyor. Feragat etmemin sebebi akrabalarımı bile daha yeni tanıyorken hakimin istediği delilleri bulamadığımdan. Sonuç olarak dedem bu araziyi babama verildiğinde ben henüz 1 yaşındaydım. Kadastro tespitinde de küçüktüm

omerk2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bütün avukatlar bütün davalardan anlamazlar. Mevzuatı okuduğunda anlamak ile dava tecrübesi olanların olayı anlaması çok farklı.
Davadan çekilmek ile feragat etmek de çok farklı.
Avukatlarla anlasip yola çıkmadan kolay kolay kimin anladığını da anlayamiyorsunuz. Bu yüzden r10da araması da gayet normal bir durum.
Hocam bizim aile avukatımız var Tekirdağ da ama bu konulardan anlıyor mu bilmiyorum. Şuan bu davamıza bakan başka bir avukat tuttuk ama yinede belki daha önce benzer olay başına gelmiş kişiler veya benzer dava ile ilgilenen avukatlar bulurum diye sormak istedim. Şuan ki davayı annem açtı oda benim gibi hak sahibi. Ben kendi açtığım davadan feragat etmemin sebebi yeterli delil bulamadığımdan dolayıdır. Fakat açılan her dava da dava ettiğimiz kişi zaten bu taşınmazı sahiplenmiyor. Mahkeme de benim değil diyor. Dedeme ait olduğunu söylüyor. Keşif geldiğinde de dedem bu arazi benim bende oğluma(yani babama) verdiğini söylüyor. Fakat gel gelelim davalı araziyi parselleyip amcama vermiş. Şuan onların arazilerine bakınca burada hak sahibi olmadıkları ortada. Mahkeme sonucu ne olacak merak ediyorum. Arazim zarar görmeye devam ederse tüm yerler için iptal davası açmak zorundayım çünkü