aamircakir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ne tür işler yapıyorsunuz bilmiyorum ama ben SSD ve ram değişimiyle birlikte standart ofis ve ufak tefek tasarım pc olarak düşündüğümde yeterli performansı gösteriyor. SSD ve ram çok fark ediyor ikisi birlikte.

Yapacağınız işlere göre karar vermeniz daha doğru olur. Bende ekran kartı dahili ve Solidworks vb. cad programları maalesef verim vermediği için iş istasyonu alıp yenileyeceğim. Ama siz illustrator vs kullanıyorsanız idare edecektir diye düşünüyorum. Eğer pcniz retina ise bu arada ram yükseltemezsiniz diye biliyorum, kontrol edersiniz. Retina ise yeni bir pc alıp model değiştirmeniz daha uygun olur gibi.
Teşekkürler hocam. Hobi olarak grafik tasarım yapıp nadiren de video render alıyorum. Onun dışında işim olan yazılım geliştiriyorum. Şuanki 2015 macbook pro'm ios geliştirme ve grafik tasarım için yeterli oluyor. Günlerdir bakıyorum ama halen karar veremedim ne yapsam diye. Bilendenal sitesindeki arkadaşla da iletişime geçtim. Bendeki 2015 Retina pro'da ssd yükseltmesini tavsiye etmiyoruz dedi arkadaş. Burada da üyeymiş sanırım. ( @greystone; ) 15" veya 16" Macbook Pro'lardan sonra şimdi de Mac mini pc'lere bakmaya başladım. i7'li cihaz almak istiyordum ama hem 512gb ssd hem de i7 olunca fiyatlar zıplıyor. İki arada bir derede kaldım.