NoktaNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Manuel çalışıyorum hiç etkilenmedim gibi. Ben de milyonlarca pin atanlara ayar oluyorum. Sorsan hepimiz kazanalım ne var bunda derler. Youtube döneminin devamı bu arkadaşlar. O zamanda da günde binlerce video atanlar yüzünden katı önlemler almışlardı. Olan kaliteli spam yapan günde 1-2 video atanlara olmuştu. Vallahi anlamıyorum binlerce on binlerce pin atıp kazandığını sanıp her gün acaba adsensem banlanacak mı diye tereddütle korkuyla geçirmek yerine, az öz kaliteli çalışıp kazanmak varken niye? Sırf eleştiri olsun diye demiyorum vallahi bu neyin hırsı? Buraya yazıyorum spamın dibine vuran arkadaşlar için : Pinterest de aynı Youtube gibi olacak. İkisinin arasında çok büyük benzerlikler var mücadele adına. Youtube da adım adım almıştı önlem. Pinterest de aynısını yapıyor. Yol yakınken dönün, sonra kafanızı çok taşlara vurursunuz. Gerçi dönmeseniz de bu saatten sonra dönmek zorunda kalacaksınız.
sorma hacım bi de bunların hepsi allah kitap din iman diyen adamlar. adını vermeyeceğim ama en çok kullanılan youtube spam botunun sahibi elemanı görsen kuran allah kitap din iman diye anlatıp duruyor postlarda peygamberin anılarından falan bahsediyor ama baktığın zaman youtube u çöplüğe çeviren adamların başında geliyor eleman. binlerce spamcıya ortam hazırlayıp hem onlardan para kazanıyor hem kendi bastığı sayısız spam videoyla gelir kovalıyor üstüne programı kullanıp siteyi çöplüğe çevirenler cabası. inanılmaz bi hırsları var. ben inançsız biriyim ama inanan biri olsaydım bile böyle insanları gördükçe çok daha fazla soğurdum muhtemelen. bu denli hırs insanın gözünü kör eder. pintereste gelince. önlemi erkenden almaları iyi oldu bana göre. çünkü youtube yıllarca bekletip sonra aniden fişi çekmişti ama pinterest sadece bu ağır botçulara engel koydu, kalanına pek işlem yapmadı. youtube ise direkt özgüne odaklandı ve elinle tek tük de uğraşamayacağın hale getirmişti. bu sebeple şu anların dahi kıymeti bilinmeli ve siteyi çöplüğe çevirme gayreti olanların aklını başına almaları gerekiyor. ben 2013 ün sonlarından itibaren youtube spam la uğraştım çok iyi biliyorum neler olduğunu.google ı iyi bildiğim için de pinterestin bu raddelere geleceğini söylemiştim önceden. şu an tam kıvamında, üstüne daha zorluk katacaklarını pek sanmam ama herkes ayağını denk alarak iş yapmalı. kaliteli iş.