Mwmleketin polise degil egitime dine islama ahlaka edebe ar.a namusa serefe ihtiyaci var gerisi hikaye
aynen. bu mantığa göre dinsizler de ahlaksız namussuz arsız edepsiz oluyor tabi. memleketin saydıklarına ihtiyacı yok. eğitime, insan olmaya ve en önemlisi insan gibi yaşamaya ihtiyacı var o kadar. tüm toplumları eğitim ve insan olma bilinci kurtarır. bi toplumun fertleri köle gibi yaşatılıyorsa, açlığa mahkum bırakılıyorsa, sürekli acı içinde büyüyor ve her zaman geçim derdiyle boğuşturuluyorsa o toplumda sağlıklı bireyler yetişmesi kolay iş değil. önce o toplumun dinamiklerinin düzene sokulması gerek yani eğitim, insan hakları, hürriyet, hak-hukuk-adalet, kalite ve en önemlisi yolsuzluğun bitirilmiş olması devletin halk için hizmet etmesi ve kendini her daim daha iyi konuma getirmesi. yatırımlarını farazi şeylere değil geleceğe yönelik yapması ve zamanla bunun meyvesini topluyarak topluma daha insani yaşam koşulları sunması. tüm bu insani yaşam koşulları gerçekleşip eğitim de kaliteli bi şekilde verilirse o toplumdaki suç oranı bariz bi şekilde düşer, mutlu, refah insan oranı artar. bak ne dinden bahsettim ne ahlaktan ne namustan. sadece bu bahsettiklerim doğru dürüst işlense bu ülkenin hatta hiç bi ülkenin, insanın bu tarz şeylere ihtiyacı olmaz. birileri malı bi yerlerde çulla götürdüğü için başka yerde birileri acından ölüyor. o birileri malı götürmese arkadan gizli gizli, yarınlar için, toplum için kullansa ve altyapısını geliştirip geleceğe yatırım yapsa refah, bilinç ve eğitim artar, daha mutlu bi ülke ortaya çıkar. 1500 yıllık muhabbetlerle sonuç aranmaya çalışılmaz.
edit. konuya gelirsek. daha 2-3 gün evvel bu konuda bi çözüm yazmıştım twitterda. paylaşayım