Lisede staj yaptığım yerden ara sıra iş alıyorum fakat bunlar da beni tatmin etmiyor. freelancer sitelerdeki ingilizce iş ilanlarını da anlamıyorum ve insanlar benden daha iyi kod yazan insanlara verir diye düşünüyorum işi.
Evet basklarina verir. Eger sektorde yer alacaksan Ingilizce onemli. Diger yaptigin bir yanlis "orta derece biliyorum" yanlisi. Sen orta derece biliyorsan 5 yildir yazanlar ne derece biliyor 6,8, 10, 15 Derece yazanlar ne biliyor. Orta derece dedigin seyin skalasi cok genis. Yazilim dunyasinda hakim olman gereken bir cok konu var. Ben senin yerinde olsam aldigim para beni para beni tatmin etmiyor demek yerime Ingilizcemi gelistiririm ve yazilim bilgimin uzerine ekleme yaparak daha da ilerlemeye calisirim.
Yurtdisinda caliyorum ve alidigim para guzel bir paraydi ama birikim yapmaya yetecek bir para degildi. IT firmalari Ingilzice bilen Developer ariyor ama sirketin icinde herkes Ingilizce bilmedigi icin ve ulkenin native dilini bilmedigim icin is bulmam zor oluyor.
Aldigim paranin yetmedigini bildigim icin guzle bir performans gosterdim ve %25 bir zam aldim.
Kisacasi daha yolun basindayken nerede hata yapiyorum diye sormak yerine, yolda kullanacaginiz sirt cantanizda neler olmasi gerektigine dikkat edin.