Eray59 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bugün 2008 yılında aldığım bir süre kullanıp kenara koyduğum laptop’ımı açtım. Ekranı açarken menteşenin kırıldığını fark ettim. Bu menteşeyi evde değiştirebilir miyim ? Klavyeninde bazı tuşları basmamaya başlamış nedendir? Çözümü var mıdır ?
Menteşe değiştirmek zahmetli bir iş. Hele ki laptop kasa merkezine bağlı ise ana ekranı ve alt kasayı tamamen sökmeniz gerekebilir. Bu işlemi yaparken dikkatli olmalısınız yoksa kaza ile anakarta, monitöre veya herhangi bir yerine zarar verme ihtimaliniz çok yüksek. Bu nedenle sökerken internet ortamında laptop tamiri gibi videolar izleyip başlamayın. Her adımınızı dikkatlice atın. Alt ve üst kasayı söktükten sonra kırılan menteşeyi tamir ettirmek 2 farklı şekildedir;
1. Yol: Gözlük tamiri gibi yapan yer varsa oradan rica ederek menteşe kısmına kırılan yerine kaynak yaptırmalısınız. Normal kaynak değil.
2. Yol: Marka model cihazınız ile yeni bir takım menteşe siparişi vererek yenisi ile değiştirebilirsiniz.

Aralarında fiyat farkı dağlar kadar seçim sizin.

Gelelim klavyedeki bazı tuşların çalışmamasına. Hiç kullanmadığınız yerde zaman içerisinde oksitlenme olmuş olabilir. Bunun temizliği maalesef yok. Onun yerine marka model çıkma 2. el veya sıfır klavye ile değiştirerek gerçekleştirebilirsiniz. Tabi klavye değişimi içinde hali hazırda sökmüş olduğunuz cihazda klavye bağlantısının şekli aynı olmalı aksi halde almış olduğunuz klavye bağlantısı farklı ise çalışmayacak ya da çalışacak zaman içerisinde kısa devre yapacaktır.

Klavye bağlantı şekli örneği;

1. RESİM

2. RESİM

Aslında iki klavye de birbirinden farklı evet ama arkasındaki bağlantı kablosu sizin marka model cihazınızdan çıkan ile aynı olmalıdır. Demek istediğimi anlamanız için görselleri yükledim. Yoksa ikisi de birbirinden farklı evet ama aynı marka modele ait birden çok klavye bağlantısı şekli olabiliyor.

Cihazınızı söktüğünüz esnada toplamadan tüm işlemlerinizi yaptıktan sonra toplarsanız daha iyi olacak öteki türlü iki defa sök tak yapmak durumunda kalabilirsiniz. Eğer hiçbir bilginiz yoksa ve riskleri almak istemiyorsanız yakınlarınızda bulunan laptop tamiri yapan teknik servislerde bu işlemleri yapması için gösterebilirsiniz.

Şimdiden kolay gelsin.