goalgo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bizim geçmişten beri süregelen çok büyük savaş yaşamışlıklarımız var aldığımız dersler var tecrübelerimiz var. Savaşın çözüm olmadığını bizi yönetenler bizden iyi biliyorlardır. Ama gel gör ki savaş da kaçınılmaz olursa Türk milleti savaşçı bir millettir. savaştan kaçmaz geri adım atmaz. Siz hala yok öyleydi yok böyleydi diye sebeplere dayandırmaya çalışıyorsunuz. Ben diyorum ki adamlar kapına dayanmış canına topyekün kast etmişse kusura bakmasınlar ölürüz de ellerini öpmeyiz. Bizler, Erzurumda ermeniler ile bir olmuş rusların hamile iken karnından süngülenen, göğüsleri kesilen ama yine de teslim olmayan kadınların torunlarıyız. İster ambargo ile ekonomimiz batsın ister bu uğurda susuz ekmeksiz kalalım. Yine de bağımsızlık sevdamızdan vazgeçmeyiz.
Mübarek adamda sana bunun anlatmaya çalışıyor ama sen anlamamazlıktan geliyorsun. Yani sana diyor ki savaş kaçınılmaz hale gelecekse yapılan yanlış dış politikalardan dolayı kaçınılmaz hale gelecek ve sıralamış nedenlerini. Sen hala savaş kaçınılmaz olacaksa savaşırız diyorsun. Bun elbette herkes biliyor. Ama asıl soru şu savaş neden kaçınılmaz hale gelecek durup dururken mi adamlar hadi Türkiye saldıralım diyorlar.
Saydıkları yanlışlar yapılmış olmasa Yünanistan bu cesareti bulup bize bu şekilde kafa tutabilir miydi tek başına.