umutcanyildirim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konudan bağımsız olarak; Evet barış halindeydik, bu sözü 1930'lu yılların başında söyledi. İkinci dünya savaşına doğru Balkanlarda, Balkan Antant'ı ve Doğu'da Sadabat Paktı yapacak kadar da komşularımızla ilişkilerimiz iyi ve barışa yönelikti. Çok demokratiklermiş gibi, mezhepçi, ihvancı bir anlayışla Sisi'ye düşman olup Akdeniz'de bizi yalnızlaştıracak Mısır ve Yunan Anlaşmasına neden olunmasına, İsral'in bunları desteklemesine, Suriye'ye biz girerken Filistin'in bizi kınamasına vs sahne olacak rezillikler o Eski Türkiye'de yaşanmazdı. Eski Türkiye dediğiniz şey, Montrö anlaşması, Hatay'ın alınması, Kıbrıs çıkartması, Londra, Zürich anlaşmaları, Nato'ya üyelik, Avrupa Konseyine üyelik, Kore savaşı, 1939 İngiltere-Fransa üçlü ittifakıyla ikinci dünya savaşında savaş dışı ama taraflı bir tutum, Nazilerle saldırmazlık anlaşması, Rusya ile dostluk anlaşması vs vs, daha sayamayacağım ve bugünkülerin akıllarının ucundan geçemeyecek şeyler başarmış. Eski Türkiye lafını kullanan adam net cahildir.
Atatürk'e zaten lafım yok olamaz da. Kendisini her daim takdir eder sever sayarım. Ben düşmanın düşmanlığından hiç vazgeçmediğini ve her daim yaşadığımız topraklarda gözlerinin olduğunu, her fırsatta bahaneler bulup savaş yaptığını, yapmak istediğini, emellerinin de her daim devam edeceğini belirtmek istiyorum.