Böyle forum üzerinden tartışmak zor. Katıldığım noktalar var ama çoğuna yazdıklarının muhalifim. Farklı bir yol varken daha zor yola sebep olan hesap vermeli. Mısırlılar İsrail'in altında yönetilmekten memnunlarsa biz de İsrail güdümündeki hükümet ile anlaşırız. Bize ne Mısır'ın iç işlerinden. Arapların iç işlerine fazla girdiğimiz için yıkımın eşiğindeyiz. Sen bedel ödemek istiyorsun. Oysa bu işi daha az bedel ödeyerek çözebilirdik.
Sen istiyorsun ki Filistinlileri korumak uğruna, savaşaşalım, milyarlarca dolar zarar edelim, ambargo yiyelim, kendimize 5-10 sene gelemeyecek kadar çöküntü yaşayalım. Ben de diyorum ki Filistinliler arapların sorunudur. Biz bölgede eskisi gibi İsrail ile ılımlı ilişkiler sürdürelim ve doğu akdeniz'i yunanistan ile değil israil ile paylaşalım. Senin için Filistindeki araplar Türk çocuklarını uğruna feda etmeye değecek kadar önemli sen buna bağımsız politika diyorsun. Ben de diyorum ki sizin bahsettiğiniz bağımsız değil akılsız politika. İsrail ile eskisi gibi nötr ilişkiler sürdürmeli, Filistinde şiddet uyguladığında kınamalı ama ekonomik ve politik olarak da iş birliğine devam etmeliyiz.
Kusura bakma ama benim gözümde müslüman devletlerin Pakistan dışında bir tanesinin 5 kuruşluk değeri yok. 100 sene önce Osmanlıyı ingilizlere satanlar, bugün Filistin'i İsraile Amerikaya satıyorlar. Dini bırakıp kendi memleketimizde dini ne olursa olsun bu ülkenin vatandaşlarının menfaati için uğraşmamız lazım.
Hocam siz bu filistine çok taktınız

Ben açık ve net diyorum ki filistinmiş, pkk imiş, doğu akdenizmiş, karabağlarmış, srebrestiyan katliyamıymış gibi gibi biz bunlara kafa yormazsak yarın sonumuz onlar gibi olur ve önlem almazsak yani topu rakip sahada oynamazsak yarın öbür gün sırada türk katliamları yaşanır. Bunun yaşanmasını önlemek için mecburuz sanayimizi geliştirmeye, ekonomimizi düzeltmeye ve ordumuzu kuvvetlendirmeye. Olaya geniş bakmak lazım. Size göre sanki tüm sorunları son 20 yılda yaşıyoruz. Dünyada türk ırkı dünyaya geldi geleli düşmanı hiç eksik olmadı. Hep demez miyiz türkün türkten başka dostu yoktur diye. Siz hala iyi ilişkiler dost ilişkiler kuralım diyorsunuz. Adamlar düşman senin benim eşimizde çolugumuzda çocuğumuzda ailemizde yediğimiz ekmekte malımızda mülkümüzde toprağımızda aldığımız nefesimizde gözleri var. Ellerine geçsek bir kaşık suda boğarlar. Akreple, yılanla, çakalla nasıl iyi ilişkiler kurabilirsiniz. Eninde sonunda akrep akrepliğini yılan yılanlığını çakal çakallığını yapar. Velhasıl kelam mecburuz misak ı milli sınırlarımız dışında olayları karşılayıp içeriye sıçramasını önlemeye. Ama öyle ama böyle. Siz olsanız ne yapardınız. İsrail sizden amaçları gereği güneydoğuyu istiyor aman aramız bozulmasın yeter ki alın mı diyeceksiniz. Yunanistan izmiri adaları istanbulu istiyor. Onlara da iyi ilişkilerimi sürdüreyim alın mı diyecektiniz?