Hocam keşke yanyana olsaydık da sizinle çay içip uzun uzun bu konuları konuşsaydık

Siz satranç oynamayı biliyor musunuz? Satrançta kazanmak için yeri gelir piyonları feda ettiğiniz gibi veziri de feda edersiniz. Siz gerçekten inanıyor musunuz meselenin doğu akdeniz olduğuna. Dün pkk ya destek verip türkiye ile savaş etmek isteyenler şimdi bir olmuş doğu akdenizi bahane ediyor. 1.Dünya savaşında da böyle olmuştu. Almanya yalandan rusyanın iki gemisini karadenizde batırarak işin içine osmanlıyı da dahil ederek savaşı daha geniş tağpraklara yayıp savaştaki yükünü hafifletmek istemişti osmanlı da bu tuzağa düşmüştü en zararlı çıkan ülke olmuştu. Peki şimdi durum farklı mı hayır. Yeri gelir filistin,yeri gelir pkk, yeri gelir azerbaycan, yeri gelir akdeniz vb bahaneleri çoğaltabiliriz. Asıl amaç burda Türkiyedir. Türkiyenin 2023 ten sonra tam bağımsız olmasını istemeyen tüm bu ülkeler bir yolunu bulup Türkiye ye bulaşmaya hatta gözünü karartıp itilaf devletleri gibi bir olup savaşmaya kalkışacaklardır. Gidişat onu gösteriyor. Bu saatten sonra düşman düşmanlığına devam ettiği sürece bize düşen YA ÖLÜM YA İSTİKLAL'dir.
Böyle forum üzerinden tartışmak zor. Katıldığım noktalar var ama çoğuna yazdıklarının muhalifim. Farklı bir yol varken daha zor yola sebep olan hesap vermeli. Mısırlılar İsrail'in altında yönetilmekten memnunlarsa biz de İsrail güdümündeki hükümet ile anlaşırız. Bize ne Mısır'ın iç işlerinden. Arapların iç işlerine fazla girdiğimiz için yıkımın eşiğindeyiz. Sen bedel ödemek istiyorsun. Oysa bu işi daha az bedel ödeyerek çözebilirdik.
Sen istiyorsun ki Filistinlileri korumak uğruna, savaşaşalım, milyarlarca dolar zarar edelim, ambargo yiyelim, kendimize 5-10 sene gelemeyecek kadar çöküntü yaşayalım. Ben de diyorum ki Filistinliler arapların sorunudur. Biz bölgede eskisi gibi İsrail ile ılımlı ilişkiler sürdürelim ve doğu akdeniz'i yunanistan ile değil israil ile paylaşalım. Senin için Filistindeki araplar Türk çocuklarını uğruna feda etmeye değecek kadar önemli sen buna bağımsız politika diyorsun. Ben de diyorum ki sizin bahsettiğiniz bağımsız değil akılsız politika. İsrail ile eskisi gibi nötr ilişkiler sürdürmeli, Filistinde şiddet uyguladığında kınamalı ama ekonomik ve politik olarak da iş birliğine devam etmeliyiz.
Kusura bakma ama benim gözümde müslüman devletlerin Pakistan dışında bir tanesinin 5 kuruşluk değeri yok. 100 sene önce Osmanlıyı ingilizlere satanlar, bugün Filistin'i İsraile Amerikaya satıyorlar. Dini bırakıp kendi memleketimizde dini ne olursa olsun bu ülkenin vatandaşlarının menfaati için uğraşmamız lazım.