Üstad yanlış biliyorsunuz. Biz mısır ile yunanistanı mütefik yapmadık. İsrail mısıra darbeci sisi kankisini başa getirip hem kendisine hem avrupaya mütefik yaptı. Mısır halkı ile sorunumuz yok yani.
Kardeşim benim ülkemin ve vatandaşlarımın çıkarları Filistinlilerden de Mısırlılardan da üstündür. Benim devletim benim çıkarlarımı korumak için benden vergi alıyor. Vergisini Filistinlileri korumak Rabia'yı korumak için veren var mı? Askere Rabia'yı korumak için giden Türk evladı var mı?
Yani Sisi'yi Mısır'ın başına İsrail getirdiyse İsrail ile de stratejik olarak iyi lişkiler izleyeceksin. Arada bir bağırıp çağırıp oy verenlerin gazını alacaksın. Sonra masada anlaşacaksın. Suriye'ye posta koyuyoruz çünkü Esat katil. Yemen'de katliam yapan Suudilerin kralı ölünce bayrağı yarıya indiriyoruz. Yani bizim iktidar bir adamı katil olduğu veya olmadığı için değil din üzerine kurulu kendi politikasına göre sınıflandırıyor.
Suriye'de Esat farklı mezhepten diye anlaşmıyoruz. Esat ile anlaşmamakta direndiğimiz için 4 milyon arap başımıza kaldı ve PKK düzenli ordu kurdu.
Bütün arap devletleri gözünü kaparken Filistinli arapları savunacağız diye İsrail ile aramızı bozduk.
Hem doğu akdenizde yaşadıklarımız hem de Amerika'nın Türkiye karşıtlığının sebebi İsrail'e İran kadar tehditkar politikalar yürütmemiz.
Ya herkese mi posta koyulur kardeşim? Buna bağımsız politika mı denilir?
Merkez Bankası rezervleri eksiye düşmüş.
İran ile Suriye yüzünden kavgalıyız.
Irak ile kuzey Irak yüzünden kavgalıyız.
Suriye ile aktif savaştayız.
İsrail ile düşmanız.
Sisi'ye küfrediyoruz, kendisine Türk diyen adamlar arap Rabia'nın işaretlerini yapıyorlar.
Yunanistan ile savaşın eşiğindeyiz.
Libya yüzünden Rusya'ya posta koyuyoruz.
YPG yüzünden Amerika'ya posta koyuyoruz.
Bu nasıl bir dış politika.
Bu politikayı bağımsız politika zanneden alkış tutanlar var.