Türkiye'nin çıkarlarını korumanın tek yolu savaşmış gibi konuşanlar var.
Kardeşim Rabia'nın derdi bizi mi gerdi? Neden biz Mısır'daki islamcıları koruyacağız diye Sisi ile düşman olduk da Mısır'ı Yunanistan'ın müttefiki yaptık?
Neymiş Sisi darbeciymiş. Esat katilmiş diktatörmüş.
Sudan'ın darbeci, katil, savaş suçlusu devlet başkanı El Beşir'i kral gibi ağırlıyoruz, Esat'a katil diyoruz.
Esat ile anlaşmak istemeyen kafa yüzünden YPG bölgede ordu kurdu, 4 milyon Suriyeliye milyarlarca dolar harcıyoruz.
10 sene sonra kızlarınızı suriyeliler götürecek, hala bu zırva politikalara destek olan oy verenler var.
Elin islamcılarına sahip çıkacağız diye bölgede bir tane dost ülke bırakmadık.
Biz neden İsrail ile stratejik konularda anlaşamıyoruz? Filistin'den bugüne kadar ne fayda gördük?
Ey İsrail dersin, bağırır çağırırsın, sonra arka planda ekonomik ve stratejik şekilde ülke menfaatlerini korursun.
Filistinli arapların çıkarları Türk milletinin menfaatlerinden yüksek midir?
Bölgedeki tüm ülkelere abuk sabuk nedenlerle posta koyup hepsini Yunanistan'ın müttefiki yaptık.
Şimdi bölgede tek başımızayız ve savaş yapalım diyen çok akıllı adamlar var.
Biz bu hale nasıl geldik diye sorana hain diyorlar.
Amerika dünyanın her ülkesini kendi başına tokatlayabileceği halde Afganistan, Irak vs... 4-5 müttefik yanına almadan operasyona başlamıyor.
Neden? Çünkü ittifak yapmazsanız meşruiyetinizi kaybedersiniz.
Bizi destekleyen kimse yok, herkes karşımızda, ve bu diplomatik zavallılığı bağımsız politika diye yutturmaya çalışanlar var.
Türkiye'yi bu hale getiren zırva dış politikalardır.
Ve öyle bir yere geldik ki, artık çatışmasız ve büyük bedel ödemeksizin o bölgede hakimiyet kurmamız mümkün değil.
Biz bu duruma nasıl düştük diyenlere de hain diyen bir eğitimsiz güruh var.
Üstad yanlış biliyorsunuz. Biz mısır ile yunanistanı mütefik yapmadık. İsrail mısıra darbeci sisi kankisini başa getirip hem kendisine hem avrupaya mütefik yaptı. Mısır halkı ile sorunumuz yok yani.