Çok kişi yardım yapmak istemiş kişiye ulaşılamamış. Bu tarzda yardımlarda bulunmak isteyenler için; bir arkadaşımızın da dediği gibi instagramda çok sayıda kanıtlı şekilde yardıma ihtiyacı olan kişileri paylaşan sayfalar var ki bunlardan bir tanesi de
hepumutlumutlu sayfası. Üniversite zamanında yurttan tanıdığım Öznur adında dünyalar tatlısı ve iyi kalpli bir arkadaşım tarafından yönetilen bir sayfa. Lösemili çocuklar ve aileleri için çabalıyorlar. Maddi desteklerde bulunabileceğiniz gibi, arkadaşlarla iletişime geçerek ve çocukların sağlığını tehlikeye atmadan arada çocukları ziyaret v.s. de edip o şekilde de yardımda bulunabilirsiniz çünkü yaşıtları sokaklarda koşup oynayan çocuklar hastane odasında haftalarca bazen aylarca kapalı kalıyorlar. Aynı sebepten sıkılan çocukları oyalamak için sık sık tablet telefon gibi ihtiyaçlar oluyor. Elinizde atıl durumda olanları o şekilde değerlendirebilirsiniz.
Herkes ne yaşadığını kendi biliyor tabi ama bu tarzda sayfalardaki yardıma muhtaç ailelerdeki durumun diğerlerinden şöyle bir farkı oluyor; hani su satarım dilenirim şunu yaparım bunu yaparım bulurum o parayı diye düşünen arkadaşlar için söylüyorum ki hastalık bu ailelerin ellerini kollarını öyle bir bağlıyor ki baba hastanede hasta çocuğunun yanında beklemek ona koşturmak zorunda kalıyor, anne evdeki diğer çocukların başında olabiliyor. Şahsen; zor durumda olduğu halde bakamayacağı kadar çok sayıda çocuğu olan ailelere yardım yapmaktan çok hoşlanmayan bir insan olmama rağmen, bu gibi sayfalardaki ailelerde durum kontrolleri ve öngörebilecekleri hallerin ötesinde olduğu için içim daha rahat ederek elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum. İlgilenenler olursa diye böyle de bir sayfa var diye bildirmiş olayım..