bdemiraki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani anlamadım okulların fiyatlarını mı kapıştırıyoruz. Malta'da saatlik asgari ücret 3,5-5 euro arası en temel işlerde, İrlanda'da bu durum 9-11 euro arası. Ve 35 saat-40 saat çalışma hakkı görebiliyordun korona öncesi. Kurun değişmesiyle felan alakası yok bu olayların ben en ucuzu derken İrlanda'da ki okullar arasında en ucuzundan bahsediyorumdur. Yoksa Polonyaya, Letonyaya gidersin konaklaması zırtı pırtı içinde up ucuz fiyata...
Ne alakası var, yanlış anlamışsınız yazdığımı üzerine bir de trip atmışsınız! Yine de bilgilendireyim, sonuçta kimsenin mağduriyet yaşamasını istemem.

Malta'da saatlik 3.5 €'ya bir iş olmadığı gibi, İrlanda'da da 11€'ya iş bulma ihtimaliniz oldukça düşük. Malta'da 6-6.5 € civarı, İrlanda'da ise 8-9 € civarı daha gerçekçi rakamlar olur.

Polonya veya Letonya demişsiniz, ancak resmi dili Ingilizce olmayan ülkeler bunlar. Mesajımı doğru anlamadığınız için, burada da yanlış değerlendirme olmuş.

İrlanda'ya gidip para kazanmaya çalışacak, kazanabilirseniz eğer kazandığınız ile konaklamanızın kirasını ödeyeceksiniz. Onun yerine, konaklama parası da içinde olacak şekilde olduğundan Malta'yı değerlendirebilir,en azından para kazanamama durumunda kendinizi kapının önünde bulmaz, bunun stresini çekmez ve dil gelişimine odaklanabilirsiniz. Ben çalışayım derseniz de, para kazanmış olursunuz. Elbette böyle basit bir karşılaştırma ile ülke tercihi yapmak doğru değil, kendi ihtiyaç ve beklentilerinizi belirleyip bu doğrultuda araştırma sonuçlarınızı değerlendirirseniz daha sağlıklı olur. Ancak düşünce biçiminizi de değiştirmenizi öneririm.

Not: Eğitim olduğu dönemlerde çalışma süreniz haftada 20 saattir, tatillerde ise artabiliyor.