Merhaba arkadaşlar,

Bulunduğum sitede ki otopark girişinin kapısı değişti. Yönetici ise anahtar için daire başı 75,00 ₺ fiyat verdi. Buraya ilk taşındığımız da anahtarı yöneticiden almadım. Daha önce çinden aldığım 3 liralık kumanda ile(resimde en sağdaki) karşı komşunun anahtarını alıp, bizimkine kopyaladım. Şimdi ise kapı yukarı doğru açılan bariyer değil, yatay olarak açılan demir kapı. Yönetici ile görüştüm. O kadar fiyat vermeye gerek olmadığını, eski anahtarları kopyalayabileğimi belirttim. Lakin her ne kadar uğraşsam da kopyalamayı yapamadım. Daha önce bu konuda tecrübeli olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Resimde en solda ki anahtar: Yeni Otomatik Kapının Anahtarı
Resimde Ortada ki anahtar: Dairelerin kullandığı eski anahtar
Resimde en sağdaki anahtar: Çinden aldığım ve önceki kapıya göre kopyaladığım anahtar

Kopyalama işlemini, çinden aldığım kumandanın markasını ararken hepsiburada'da wicom marka anahtarı buldum. Açıklamada yazanları yaparak kopyalamıştım. Lakin şu anda aynısını yaparak kopyalayamıyorum.
Ortada ki anahtarın ise tuşlara basıldığında ışığı yanmıyor. Tüm apartman sakinlerinde böyleymiş. İçerisini açtım baktım. Led var. Sanırım tekrar kopyalanmasın diye anahtarcı ledi devre dışı bırakmış.

Uyguladığım yöntem buydu: ( Sağdaki anahtara kopyalama yapmak için)