kizilsn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, başlıkta belirttiğim gibi iki yıllık okuyup dgs yapan arkadaşlar varsa biraz sınav hakkında bilgi verebilir mi?
Sınav zor mu?
Mühendisliklerde en kötü yere yerleşmek için kaç net gerekir?
Bilgisayar prog. okuyup yazılım mühendisliğine geçiş yapmak istiyorum, bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Edit: az da olsa matematik altyapım var dgs denemesi çözdüm sayısal alanda 28 civarı net yaptım. iki yıl boş durmayıp az az ders çalışarak yerleşebilir miyim?
DGS sınavına girip bilgisayar mühendisliği kazanmış biri olarak şunu söyleyebilirim,
TYT-YKS'ye göre bence daha kolay ama düzgün bir şekilde çalışmanız gerekiyor.
Ben 40 net matematik 20 net türkçe ile istanbul üniversitesini kazandım. Bu civarlarda bir puan yaparsan neredeyse istediğin tüm üniversitelere gidebiliyorsun.
Türkçeye gerek varmı diyebilirsin ama tıkandığınızda ufakta olsa netinizi arttırıyor bu yüzden türkçeyede önem vermenizi tavsiye ederim.

2 Sene boyunca düzgün bir şekilde çalışırsanız türkiyenin en iyi üniversitelerini bile kazanmanız mümkün.
Eğer kendin çalışma düzeni oluşturamıyorsan bir dershaneye yazılmanı da tavsiye ederim.

Bu arada DGS'de önlisans diploma puanın aşırı derecede önemli önlisansı okurken notlarını da yüksek tutman gerekiyor.