Arkadaşlar merhaba, İngilizce sınavına hazırlık yapıyorum daha önce de konu açmıştım kelime öğrenmede güçlük çekiyorum ve eğlenceli hale getirmek için kendimce yöntemler geliştirmeye çalışıyorum. Excel üzerinden aşağıdaki resimdeki gibi bir tablo oluşturup makrolarla bunun kontrolünü sağlamak istiyorum. İstediğimi maddeler haline getirecek olursam
1) Önce Kelimeler ve Anlamlarını Excel'e giriş yapacağım.
2) Sonra resimde görüldüğü gibi bunların anlamları budur diyerek kayıt edeceğim.
3) Sonrasında karıştır butonuna basacağım ve kelimelerin yerleri değişecek.
4) Eşleştirme işlemine başla şeklinde bir butona tıklayıp, kelimeler ve anlamlarını eşleştireceğim.
5) Sonra eşleştirmelerin doğru olup olmadığını kontrol edeceğim bir buton olacak
Not: Bu tür bir olayı yapabilir miyim ? Ayrıca farklı düşünceleri olan daha basit bir şekilde oluşturulur diyen bir arkadaşım var mı ? yada ücretli olarak yardımcı olurum yaparım basit bir sistem diyenler var ise mesajlarını bekliyorum. Kafamdakini anlatabildiğimi düşünüyorum. Kısaca İngilizce ve Türkçe Kelimeler sisteme girilecek, Burada karıştırılacak sistem tarafından rastgele ve ben doğruları ile eşleştirmeye çalışacağım..