Ne yazık ki polis vakalara gelmek konusunda fazlasıyla isteksiz.

Bundan 3-4 sene önce bir trafik kazası yaptım. Adam alkollüydü ve bendeki araç da kiralıktı. Bu nedenle mutlaka polis raporu ve alkol raporu gerekiyor.

Hepsini geçtim karşıdaki arabada 2 kişi varken 10 dakika geçmeden adamlar 9-10 kişi arabanın yanında bitti ve tekin tipler değiller. Benim de yanımda sadece arkadaşım ve arkadaşımın hamile eşi vardı.

Polisi aradım ve kaza yaptığımı karşı tarafın alkollü olduğundan şüphelendiğimi ve çok kalabalık olduklarını anlaşamadığımızı ve adamların tekinsiz tipler olduğunu söyledim. Önce kazalarda kendi aranızda anlaşmanız gerekiyor denildi ancak yönetmeliği biliyorum benim derdim rapor değil bir şekilde onu hallederim ancak karşımızdaki kişiler tekin değil arabamda hamile bir kadın var diyince en yakın ekibi yönlendiriyoruz dediler. Her 10 dakikada bir aramama rağmen polisin gelmesi tam 50 dakika sürdü. Polis gelince baktım benim kaza yaptığım adam yerine başkası sürücü diye polisin yanına geldi ben bu değil dedikçe polis budur başka kim olacak diyip durdu. Daha sonra arkadaşım da aynısını söyledi ki daha sonra öğrendim ki ben araç başında iken arkadaşıma silah gösterip korkutmuşlar o da eşi ve doğmamış çocuğundan çekinip öyle söylemiş. Polise Allah aşkına direksiyondaki diz mesafesine bakın bu adam bu şekilde arabayı nasıl kullanabilir dediysem de arkadaşınız da o olmadığını söylüyor siz olayın şoku ile yanlış hatırlıyorsunuzdur diye geçiştirdi.

Yani anlatmak istediğim polisin içerisinde çok fazla sırf maaşı iyi devlete kapak atayım yeter kafasında çalışan olduğundan bu tür durumlara artık şaşırmıyorum.