Herkes kafasına göre bilmediği konularda yorum yapmaya bugün daha bir istekli herhalde. Lütfen doğru bilgi veriniz. Burda söyledikleriniz ile bir insanin kararını ve kariyerini yanlış etkileyecek mesajlar yazmayın.
Yazılım müh diplomasi nasil bir şey bilmiyorum.Daha doğurusu hangi kurumlarda geçerlidir fikrim yok.Ancak bunun tek yolu okul değil.Ben MCPD sertifikalı yazılım mühendisiyim.Bunun uluslararası geçerliliği var.Gerek devlet gerek özel sektörün tümünde geçerli.Yalnız pahalı bir eğitim.Okuldan biraz daha kısa bir sürede tamamlayabilirsiniz,ingilizce de olmasi gerek.Kursu geçerseniz sınav süreci var bu online bir sınav olcak. Özel sertifikasyonda durum bu şekilde.
Ancak mühendislik yeteneğini / zihnini geliştirmek için okulun daha iyi olabileceğini düşünüyorum.Kendine yazılım mühendisi demek için bir kaç farklı dilde uzmanlaşmış olmaniz gerek. Eskinden .net,c#,c++ ile uygulama yapabilmek yetenek iken,artik hem server side hem clinet side web üzerinden çalışak sistemleri inşa edebilme yeteneği olması gerek.Her ikisini birden de yapmak mümkün.Normal okula gidip MCPD sınavına (imkan varsa) girersiniz kursa para ödemezsiniz.