Küçük şirketler için doğru.
Büyük şirketlerde o diploma olmadan ik ile görüşemezsiniz bile. Üniversitelerde sadece kodların nasıl yazıldığını mı anlatıyorlar sanıyorsunuz? Proje yönetimi takım çalışması algoritma. İş geliştirme süreçlerini istediğiniz kadsr udemy vs takılın bunu üniversite hayatında dolu dolu geçirerek öğrenirsiniz ve gerçek bir şirkette iyi bir konumda çalışmak için o diplomayı sizden isterler artık eskisi gibi değil işler 10 sene öncenin klişeleri yazılımda diplomaya gerek yok diye. Her yer eğitim seti her yer video dolu iyi o zaman kapansın bölümler bizde Microsoft Google bankalar oyun şirketlerinde abey biz kod yazabiliyoruz hadi bize işe alın diyelim
yazılım mühendisliği okuyorum scrum, çevik yazılım nedir, yazılım metadolojileri tonla şey görüyoruz.
bu arada yanlış anlamayın ama sayısal yapamayan birinin yazılımda orta seviyeyi geçebileceğini sanmıyorum. makine öğrenmesinde nöral ağ yazarken 4 5 türev alınır, oyun kodlarken fizikten yararlanırız ne bilim bazi şirketlerin görüşmelerinde bile sayısal bi problem koyarlar onu c ile çözmeni isterler.