Ben öncellikle herkesin protein tozu ve diğer besin takviyelerini almasını önermediğimi belirterek yazıyorum. Piyasada çok sayıda marka protein tozu, bcaa, l-carnitine vs. ürünler var. Burada önemli olan kişiye göre bir karar vermek. Bazı kararlar ise hiç almamak.
Yeni başlayanların protein tozu, bcaa vs. alması pek mantıklı değil. Fakat yeni başlayıp ve düzenli kardio yapacaksanız l-carnitine alabilirsiniz. Ama ben eliptik bisiklet, koşu bandı, bisiklet kullanamam diyorsanız onu da boşuna almayın.
Birkaç ay spor yaptıktan sonra besin takviyesine, vücudunuza göre karar verebilirsiniz. Düzenli ve düzgün spor yapmıyorsanız lütfen boşuna almayın. Düzenli spor yapıyorsanız da eğer kilo almak istemiyorsanız mutlaka Whey Protein Isolate seçmeye çalışın. Normal Whey Protein de işe yarar ama içerikler baya fark ediyor. En iyi protein tabiki et ve diğer yemeklerde var. Fakat spor öncesi, sonrası vs. düzgün beslenmek de her zaman mümkün olmayabiliyor. Eğer bir şekilde düzgün besleniyorsanız da protein tozu yerine ben de bcaa tavsiye ederim.
Ben kendim eskiden Multipower Whey Protein Isolate kullanıyordum. Maddi duruma göre başka markalar da denemiştim. Genel olarak çilek aromalıları seçiyordum. Multipower BCAA ise kesinlikle tavsiye ettiğim bir ürün. BCAA ürünleri genel olarak tat olarak kötüdür. Multipower'ın ise kiraz aromalı ve normal meyvesuyu gibi diyebilirim. Son olarak tekrar söylüyorum. Yeni spora başlıyorsanız hemen ürün vs. almayın. Düzenli ve iyi idman atmaya başladıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.