dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İngilizce bilmeden kodlama bilmeden de yapılabilir mi dediğiniz şeyler hocam
İngilizce bilmeden bir ihtimal çeviri ile iş yapabilirsiniz. Çünkü içerik kaynaklı bir site olmadığı için genelde kullandığımız ingilizce terimsel. Tek başıma değilim, toplamda ben dahil 3 kişilik bir ekibe sahibim. İngilizcesini yeterli gördüğüm diğer arkadaşım halletti ingilizce kısımlarını. Ama anlaşılabilir bir dilde olmalı ki gelen kullanıcılar sisteminizi kullanmaktan vazgeçmesinler. Kodlama kısmına gelirsek, kendi yaptığımız proje açısından bakarsak, kodlama bilmeden maalesef yapabileceğinizi düşünmem. Çünkü girdiğimiz sektörde biz tek olmasakta, hali hazırda rekabet içinde olduğumuz 20+ sağlam rakibimiz olsada, internette dağıtılan, yayınlanan, anlatılan bir proje değildi. Sistemi tasarlarken bu konuda çok kızmıştım, koskoca internette kimse nasıl ilerleriz tamamen yol gösterici bir bilgi paylaşmaz mı ? Şeklinde. Birkaç ay içinde tamamlayınca paylaşmamalarına hak verdim. Sonrasında her gün üstüne kata kata geliştirdik. Tabi bu bahsettiğim sadece kendi projemiz adına. Varolan hazır scriptleri kullanarak, düzenleyerekte aklınıza güzel bir proje geldikçe ilerleyebilirsiniz. Bir arkadaşımın ingilizce kaynaklı base64,rot13,crc32 vs. encode, decode sitesi var. Sistemsel ilerleyen bir proje. Günlük 3-5k+ hit alıyor. Tabi o kendisi kodlamış olsada bunun için yapılmış scriptleri veya yapılmış örneklerini internette muhakkak kolaylıkla bulursunuz. İngilizce kısımlarıysa sadece terimlik olduğundan halledersiniz.