NoktaNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben yeni başlamadım. Yıllardır var hesabım. Onbinlerce repin tıklama vs var. İşin ilginci bugüne kadar nasıl böyle bişeyi farketmedim.
hocam, pinterestten önce trend google görsellerdi biliyorsun. 3 sene önce ciddi bir algoritma güncellemesi ile tepeye pinterest görselleri çıkmaya başladı. zaten pinterest trafiği de böyle keşfedildi. googleda hangi anahtar kelimenin görselini aratırsan etys, pinterest vs çıkar.

google spame engel olmak isterken kendi ayağına sıkıp pintereste kendi elleriyle servis açtı. neyse hocam uzun lafın kısası, pinterestte bir site sonuçta. herhangi bir sitenin googleda indexlenmesi nasıl oluyorsa, pinterestteki sayfalar içinde geçerli. senin görselinin olduğu sayfanın PA'sı ne kadar yüksekse o kadar hızlı indeks alır. manuel olarak o sayfayı paylaşırsın, backlink atarsın, ya da backlink indeksleme yöntemini orası için kullanırsın. daha ne diyeyim ama görseline güvenmiyorsan anında deindex olursun. sonra tbm düşer. pinterestten 10 kişi gelip 10 tl kazandırırken, 10 da googledan gelsin 20 tl olsun diye hesap yaparken, sadece pinterestten 10 kişi gelir tbm düşer 1 tl kazandırmaya başlar.