Myk61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin emeğinizi satıyor yani, emeğiniz boşa gitmesin diye paraya çeviriyor demek ki
Alnın teriyle 15 dakikada toplayıp satmış hocam, bizim emeğimiz onun verdiği emek yanında bir hiç
PastaMalzeme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz buna ticaret diyoruz hocam. Adam kafayı çalıştırmış sıkıntı yok. Siz ücretsiz vermişsiniz adam o saatten sonra dilediğini yapar. Sizinki sadaka verip sonrada nerede harcadığına karışmak gibi birşey olmuş. Bende çocukken halde ezik büzük çöpe ayrılan sebzeleri toplar seyyar arabada ucuz fiyata satardım. Onları çöpe atan adamlar gelipte bana bunları niye toplayıp satıyorsun demedi.
Ticari Ahlak Denen Bir Kavram Var Hocam, Ben burada herkes yararlansın diye kodluyorum, uğraşıyorum, yayınlıyorum, 1000'den fazla kullanımı geçiyor, adam burada hem programlama tecrübemi çalıyor, hem iyi niyetimi suistimal ediyor. Ayrıca o saatten sonra dilediğini yapar demişsiniz fakat lisans sistemini var olduğunu unutmuşsunuz (bkz: https://choosealicense.com/ ) ben yazılımı ücretsiz paylaşırken commercial amaçlı redistribute yetkisi kimseye vermedim, verdiğimi belirtmedim