Ne olursa olsun şansınız varsa üniversite okumak lazım. Üniversite insana bir çok şey katıyor. İş açısından'da diğerlerine göre biraz'da olsa avantaj sağlıyor fakat ülkemiz'de iş olanakları az. Haliyle üniversite mezunları'da iş bulmakta zorlanıyor.
Bende 2 ayrı özel üniversite bitirdim ve bana iş açısın'dan hiç bir faydasını henüz görmedim , 5 Sene önce şirket açtım kendim çabalıyorum. Ama bu koşullar'da yarın ne olacağı belli değil. İyi kötü yatırımlar yaptım buna rağmen beni bile ekonomi endişelendiriyor. 0'dan çalışacak insanları düşünüyorum iş bulacak ev alacak araba alacak vs vs çok zor yani. Temel ihtiyaçları bile karşılamak zorlaşmış iken nasıl para biriktirecek insanlar.
Türkiye koşullarında gayet iyi maaş diyebileceğimiz 10 bin TL maaş alan birisi dahi temel ihtiyaçlarını çıkınca kalan parayı biriktirdiğin'de 5 seneden önce ev alamıyor. Hatta iyi bir semt'de ev almaya kalksa 10 sene'den önce alamaz. Alana kadar'da zaten evin fiyatı %50 artar

EE bu kişilerin hiç mi başka harcaması olmayacak araba,tatil,sağlık problemi gibi.
Günümüz'de artık erkek-kadın birlik'de çalışarak geçinebileceği ve para biriktirebileceği bir dönemdeyiz.