Pinterest diyor ki; fotoya ürün yok, fotoya logo koy. Ancak sağ alta çapraza koyma diyor.
Kısacası pinterestte fotoda özgünlük için, exifti, metaydı, maniplasyondu yemezler. Pinterestte özgünlük demek aynı fotoya logonu at, aynı fotoya açıklamanı ekle.
buradan herkese duyuru: Pinterest ile google görsel algoritması aynı değil.Hatta çok farklı. Herkes google görsel mantığı ile çalışıyor.Bunu google sever. Ancak pinterest sevmez. Çünkü sen özgünleştireceğim diye görselin içine ediyorsun.
kısacası: İmajı özgünleştirme, sen özgün ol.
Hocam şimdi şöyle birşey var. Ben bir çok kez telif yedim pinterestte. Mesela A kişisi kendi özgün resmini çekip hesabına atıyor. Ben ise A kişisinin özgün resmine kendi logomu ve yazımı eklersem ne olacak ki. A kişisi bunu fark edince bana yine telif atacak. Telif atmak istedikten sonra bunu pinterest mi engelleyecek. Pinterest kontrol edecek bakıcak A kişisini haklı bulacak benim resmi kaldıracak ve 1. telif hakkımı yemiş olacağım. Zaten 3. telif te hesabım banlanacak. yani demek istediğim bu bahsettiğiniz özgünleştirme yöntemi her resim için geçerli değildir.