Cooper34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok teşekkürler hocam. Elimdeki 2015 i5 8gb ramli Macbook Pro’yu ve diğer win10 bilgisayarımı satıp 16gb ramli i7 olan macbook pro’lardan mı alsam diye düşünüyorum ama malumunuz i7 olunca fiyatlar 15k’ya kadar çıkıyor. 2015 pro’ya ssd ve ram yükseltsem yine minimum 3-4k tutacak. Cihazın kendisi zaten 5k. Çok kararsız kaldım halen araştırıyorum ne yapsam diye.
Hocam ne tür işler yapıyorsunuz bilmiyorum ama ben SSD ve ram değişimiyle birlikte standart ofis ve ufak tefek tasarım pc olarak düşündüğümde yeterli performansı gösteriyor. SSD ve ram çok fark ediyor ikisi birlikte.

Yapacağınız işlere göre karar vermeniz daha doğru olur. Bende ekran kartı dahili ve Solidworks vb. cad programları maalesef verim vermediği için iş istasyonu alıp yenileyeceğim. Ama siz illustrator vs kullanıyorsanız idare edecektir diye düşünüyorum. Eğer pcniz retina ise bu arada ram yükseltemezsiniz diye biliyorum, kontrol edersiniz. Retina ise yeni bir pc alıp model değiştirmeniz daha uygun olur gibi.