CanHoroz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hata loglarini paylasirsaniz daha dogru degerlendirme yapilabilir 500 hatasinin sebebi oldukca fazla olabilir yani boyle tahmin etmek zor
Vindicta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Terminalde journalctl -xe ve journalctl -u nginx.service yazdığınızda herhangi bir error ile karşılaşıyor musunuz ?

500 internal hataları genellikle yanlış yapılandırılan web sunucusu tarafından görülür, web sunucusu tarafından yaşanan 500 internal hataları genellikle müdahele edilmeden, kendi kendine düzelmez.

Sorunun scriptiniz tarafından, php tarafından kaynaklanmadıgından eminmisiniz ?

Sitenize bir html dosyası yükleyin. 500 internal hatası aldığınız zaman bu html dosyasına erişmeye çalışın. Önbellekli çıktı almamak için get değişkenleri girin. xx.html?dsa gibi. Eğer html dosyasına sorunsuz erişim sağlayabiliyorsanız sorun kullandığınız scriptten veya php ayarlarınızdan kaynaklıdır.

php ve nginx access ve error loglarına baktığınızda size daha detaylı bir çıktı verecektir.
Berkay24 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Pleskde domaine girince log kayıtlarına bakabilirsiniz, veya /var/log dizini içerisinden httpd (apache), nginx ve php-fpm veya fastcgi loglarını inceleyebilirsiniz 500 iç sunucu hatası demektir loglara basmış olsa gerek sebebini.
tryigitx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorunu çözemediyseniz özelden yardımcı olurum.
CliaWeb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba whatsaer,

Sunucu firmanıza inceletmenizi öneririz. Hatanın verildiği an sunucu aldığınız yer soruna müdahil olur ise neyin sebep olduğunun tespiti daha kolay olur. Nginx 500 internal server error çıktısının bir çok nedeni olabilir. Başlıca nedeni saldırı veya kaynak yetersizliği.

İyi çalışmalar.
Merhabalar.
Hepinize yardımlarınızdan ötürü sonsuz teşekkür ederim.

Diğerlerine faydalı olması açısından kendi çözümümü paylaşıyorum.

1- LOG kayıtlarına baktığımda "Too many open files) while connecting to upstream" yazıyordu. SSH üzerinden "plesk repair web -y" komutunu kullandım ve şu sonuç ile karşılaştım:

2- Ekran görüntüsündeki bu bağlantıyı ziyaret ettim. Bağlantıda anlatıldığı gibi
/usr/local/psa/admin/sbin/websrv_ulimits --set 4096 --no-restart
kodunu SSH üzerinden uyguladım ve sunucuyu yeniden başlattım.