Hocam valla çingenelerle iş yapılmaz haklısınız. Bu aslında emek değil, arz-talep meselesi. Bir yerde 10 tane coder varsa fiyatı onlar belirler ama aralarına 100 tane hintli salarsan, fiyata "bilmemne" yaparlar. Aynı şeyi diğer piyasalarda da tecrübe ediyoruz.
100 değil 1000 tane hintli salsan bile bir şey olmaz. Aynı seviyede insanların teklif düşürdüğü zamanlar eskidendi, son zamanlarda hiç denk gelmiyorum. Burada iki aylık üye geliyor 3-4 tane ticareti var aynı konuya teklif veriyoruz.
Belki o alanda benden daha iyi yazılımcı ama referansı olmadığı için ciddi derecede fiyat kırıyor. Ben o adam düşük teklif verdiği için daha uygun fiyata yapmıyorum.. Risk almak istiyorsa o kişiye yaptırsın beni ilgilendirmez.
Aynı seviyede ticareti, referansları olan kişiler olarak bir işe teklif veriyoruz. Ben bir işe 4K diyorsam diğeri 3750 TL diyor bir başkası 4250 TL diyor. Bu fiyat kırmak değil, elinde kütüphanesi varsa daha az oğraşır, daha az fiyat verir gayet normaldir.
Üstte belirttiğim gibi yeni üyeler işi almak için sizin bahsettiğiniz hintliler kadar fiyat kırıyor ama çoğu kişinin ağzı yandığı için güvenip iş vermiyor.
Teklif verecek yeni üyeler için not :
Bir konuya veya kişiye yazarken " xxx TL'ye yaparım, php ile yazarım, 1 haftada teslim ederim" tarzında yazmayın.
Örnek bir site verdiyse, "Bu site böyle böyle çalışıyor, buradan bu api'ı kullanıyor, api limitleri bunlar, bunu bunu yapabilirsin, site böyle index almış o yüzden xx kullanarak yazılmalı.. diyerek detaylı bilgi vererek mesaj atın."