Kimse yanlış anlamasın ama yeri geldiğinde bir SQL sorgusu için 250-300 TL istenebilir. Burada olay BİR TANE SQL sorgusu yazmak değil, o sorguyu yazabilecek kadar kendini geliştirmektir. Bende özel yazılım işi alıyorum ama hedef kitlem 2000-3000 TL'ye "pahalı kardeşim yhaa, 2 satır kod" diyenler değil, 300-500TL'ye işi yaptırmaya çalışıp ağzı yanan insanlar. "Emeğinin karşılığı neyse verelim, kaliteli olsun, desteğini sağla." diyen, tabiri caizse çingene pazarlığı yapmayan insanlarla çalışıyorum.
Yukarıda insanların belirttiği gibi müşteri seçiyorum, haftalarımı alacak iş için hiçbir şey bilmeden "çok kolay bir iş" diye küçümseyen kişiler ile çalışmıyorum.
Yazılımcılar dönüş yapmıyor, burun kıvırıyor, hepsi bir havalarda diyenler önce kendi profillerine baksın.
Son olarak herkes tutturmuş bir Hintli gidiyor.. arada iş vermek için frelancer'a bakıyorum. Haberiniz var mı bilinmiyorum ama Hintli diye küçümsediğiniz kişiler bile saatlik 10-20$ istiyor.
Hocam valla çingenelerle iş yapılmaz haklısınız. Bu aslında emek değil, arz-talep meselesi. Bir yerde 10 tane coder varsa fiyatı onlar belirler ama aralarına 100 tane hintli salarsan, fiyata "bilmemne" yaparlar. Aynı şeyi diğer piyasalarda da tecrübe ediyoruz.