Vindicta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konunun ilk açıldığı andan itibaren çok ayar olmuştum, yazılan bir kaç mesajı beğenip dahada sinirlenmemek adına çıkmıştım..

Tekrardan ana sayfada belirdi. Gecemizi gündüzümüze katatalım, tüm hayatı bi kenara itelim, bir çok şeyden feragat edelim, günde 3-4 saat uyuyup hemen işin başına koyulalım, kafanın içinde sürekli problemleri çözmek adına farklı fikirler dönsün, yazılacak scriptin classları, libraryleri, değişkenleri dönsün, bir yandanda sürekli ezberimizde dursun, günde 3 pakete çıkartalım sigarayı. Sonra biri gelsin copy & paste desin, çok para istiyorlar desin.. Evet, konu bazılarına yönelik olmuş ama alttan alta bir genellemede var.

Arkadaşlar kesinlikle haklılar. Bilmediğiniz bir yazılımda copy paste olduğunu nereden biliyorsunuz ? Misalen ben ruby dilini hiç bilmem, anlamam. Ben ruby ile yazılmış bir projenin kodlarına baktığımda genel programlama diline aşina olduğum için neyin ne amaçla kullanıldığını belkide az çok tahmin edebilirim, ama copy paste olduğunu doğal olarak anlayamam.

Hadi dedin ki içerisinde bulunan kod satırlarını kopyalayıp arattırdım arama motorlarında, aynısı birebir githubda, stackoverflowda, stackexchangede vs. vs. çıktı. Sen o kodu copy,paste yapmak istesen, copy paste yapabilmen için o koda erişebilmen gerekir. Erişmek için araman, araştırman gerekir. Nasıl arayıp bulacağını dahi bilmediğin bir konuda ithamda bulunmak yanlış. Ayrıca üreten kişi kafasında oluşturduğu kodun yetersiz olduğunu düşünüp örnekleri için araştırmaya koyulup daha iyisini bulmuşsa gayette kullanabilir.
refalert adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeşim kendin söylüyorsun copy-paste işe 2000tl istiyorlar diye, copy-paste iş ise onu sende yapabilirsin. yazılımcıdan neden teklif istedin ki? copy-past değilmi zaten? çok basit oldugunu söylüyorsun, basitse sende yapabilirsin, ne gerek var yazılımcıdan teklif almaya... Hadi kopyala yapıştıra zamanım yok dersen eğer, Makale editörleri,kopyala yapıştır(Tam tanımlayamadım) yapan arkadaşlarımız var aramızda onlara söyle kopyalayıp yapıştırsın sana, hem daha uyguna gelir.. ne gerek var yazılımcıya demi.. sonuçta kopyala yapıştır bir iş..
Yazılımcılar kendi fiyatını kendileri belirler,hangisi size ve bütcenize uyuyorsa o arkadaş ile çalısırsınız.
Valla arkadaşlar ya kendilerine dokunduğu için böyle alakasız yorumlar yapmışlar ya da okuduğunu anlamamışlar veya yanlış anlamışlar. Adamın yapacağı işlemi 10 dakikada yapabilirim ancak hosting adamda bu insan birlikte çalışıtğımız birisi ve bu parayı istiyor. Yani yazdığınız şeyler alakasız. Ben bütün yazılımcılar kopyala yapıştır yapıyor diye birşey demedim.

2. olarak yazılımcıların emeğine hiçbir saygısızlık yapılmadı. Adama istediği parayı veriyorsun verdiği üründe buglar çıkıyor çalışmıyor, düzelttirmek için de peşinde koşuyorsunuz. Madem herkes işini düzgün yapıyor o zaman benim şanssızlığım olmuş 40 kişide 5 kişi denk gelmiş... Yapamayacakları işin altına girmeyecek o halde, girecekse o zaman sözlerinde durmalılar