Konuda yazılımcılarda, yazılımı yaptıranlarda kendilerini savunmuş. Ben sadece bir anımı anlatmak istiyorum.
Bundan yaklaşık 3-4 sene önce yazılımın ne olduğunu bile bilmiyordum. Kendi halinde takılan biriydim. Bir gün arkadaşım geldi dedi ki sitedeki şu alanın renginin değişmesi ve ortalanması gerekiyor. Bende balıklama atladım tabi ne kadar zor olabilir ki diye. Sonrasında o işleme yaklaşık 1 saat uğraştım. Çünkü ne HTML biliyorum, ne Bootstrap biliyorum ne de CSS. Sonrasında ise bunların hepsini öğrendiğimde yapım sürem 1 saat yerine 10 saniyeye düştü.
Konuyu şuraya getirmek istiyorum. Size söz verip tutamayan arkadaşlara bir şey diyemem fakat siz yazılımcı 10 saniye harcadı diye emeğini kolay olarak görebilirsiniz. Fakat o bu zamana kadar harcadığı saatlerinin ücretini sizden istiyor.
Eğer sağlam referansı varsa ve sizde para konusunda sorun çıkartmıyorsanız sorun yazılımcıda değil, aranızdaki anlaşmazlıkdadır. Bazı durumlarda müşteriler para verdim diye yazılımcının saatini yemekten başka bir şey yapmıyor.
Sonraki arayışlarınızda başarılar dilerim.