Prowess adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, sorunuzu konu altından sorduğunuz için teşekkürler.

1-BAE pazarında tek tip hesap var oda professional yıl sonuna kadar ücreti de yok.
2-Bu konulara bir şey diyemiyorum, mali müşavire danışmanızda fayda var.
3-Gönderebilirsiniz, PTT alternatifleri de mevcut araştırırsanız daha uygun fiyata bulabilirsiniz.FBA olarak satış yapmanız için zaten VAT kaydınız olması gerek ilk etapta bunları istemeyebilirsiniz.
4-Belli bir süreden sonra depoyu işgal ettiği için ektra ücretler alır, sanırım 12 ay sonunda satılmazsa imha ediyor yada siz gönderilmesini talep ediyorsunuz.Uzun süre ürün bekletmediğim için hakim değilim ama satılabilecek kadar ürün göndermek gerek hemde stok maliyeti adına.
5-Gıda için ektra belge talep edilebilir hem Amazon tarafında hemde gümrük için mesela : FDA belgesi
6-Bunu şöyle düşünmek gerek, AE pazarında satış yapmayı planlıyorsunuz. Hepsiburada veya trendyol bir ürün araştırıyorsunuz 3 tane benzer ürün var ambalajları fransızca,ispanyolca ve ingilizce siz hangisini tercih edersiniz?
Amazon için önemli olan ürün sayfasında ki görselin gönderilen ürün ile birebir aynı olması

Önceki mesajda da dile getirdim, global pazar düşündüğünüz gibi birşey değil bir hesaba sahip olduğunuz da diğer pazarlara kayıt olmanız için sağlanan kolaylık panelden diğer pazarlara erişebilmeniz için.
Global pazar kayıt oldum tüm dünyaya satış yapacağım diye bir şey yok.
Her pazaryeri farklı şekilde satıcıları değerlendiriyor aynı belgeler ile singapur yarın onaylanır kuzey amerika 6 ayda onaylanmaz.

Konunuzu gördüm kuzey amerika hesabı açmaya çalışıyorsunuz sanırım, 4.Çeyreğe giriyoruz satışların 2 kat arttığı dönem eğer profesyonel destek almıyorsanız (ki bununda garantisini kimse veremez) kuzey amerika hesabı açmayı biraz ertelemenizi öneririm Amazon yeni satıcılarına bu dönemde kapılarını biraz kapatır.

Belgeleri gönderin
1 adet kimlik belgesi: nüfus cüzdanı veya pasaport
Belge aşağıdaki gereklilikleri karşılamalıdır:
Resmî ulusal kimlik belgenizin önlü arkalı taranmış renkli bir kopyasını gönderin ve görselleri bir dosyada birleştirin. Şirketler/Kuruluşlar, öncelikli irtibat kişisi veya intifa hakkı sahibi için resmî bir ulusal kimlik belgesi göndermelidir. Ekran görüntüsü göndermeyin.
Kopyalar okunaklı olmalıdır.
Kimlik belgeniz şu dillerden birinde olmalıdır: Türkçe veya İngilizce. Kimlik belgeniz bu dillerden birinde değilse pasaportunuzun bir kopyasını veya belgenizin bu dillerden birine yapılmış noter onaylı çevirisini gönderin.
Ulusal kimlik belgesindeki ad, kayıtlı Amazon hesabınızdaki adla aynı olmalıdır.
Ulusal kimlik belgesinin süresi dolmamış olmalıdır.

bu yazıyı attılar da

Sirket vergi levhasi ve imza surkusu ekleyeyim mi