Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Konunun ilk açıldığı andan itibaren çok ayar olmuştum, yazılan bir kaç mesajı beğenip dahada sinirlenmemek adına çıkmıştım..
Tekrardan ana sayfada belirdi. Gecemizi gündüzümüze katatalım, tüm hayatı bi kenara itelim, bir çok şeyden feragat edelim, günde 3-4 saat uyuyup hemen işin başına koyulalım, kafanın içinde sürekli problemleri çözmek adına farklı fikirler dönsün, yazılacak scriptin classları, libraryleri, değişkenleri dönsün, bir yandanda sürekli ezberimizde dursun, günde 3 pakete çıkartalım sigarayı. Sonra biri gelsin copy & paste desin, çok para istiyorlar desin.. Evet, konu bazılarına yönelik olmuş ama alttan alta bir genellemede var.
Arkadaşlar kesinlikle haklılar. Bilmediğiniz bir yazılımda copy paste olduğunu nereden biliyorsunuz ? Misalen ben ruby dilini hiç bilmem, anlamam. Ben ruby ile yazılmış bir projenin kodlarına baktığımda genel programlama diline aşina olduğum için neyin ne amaçla kullanıldığını belkide az çok tahmin edebilirim, ama copy paste olduğunu doğal olarak anlayamam.
Hadi dedin ki içerisinde bulunan kod satırlarını kopyalayıp arattırdım arama motorlarında, aynısı birebir githubda, stackoverflowda, stackexchangede vs. vs. çıktı. Sen o kodu copy,paste yapmak istesen, copy paste yapabilmen için o koda erişebilmen gerekir. Erişmek için araman, araştırman gerekir. Nasıl arayıp bulacağını dahi bilmediğin bir konuda ithamda bulunmak yanlış. Ayrıca üreten kişi kafasında oluşturduğu kodun yetersiz olduğunu düşünüp örnekleri için araştırmaya koyulup daha iyisini bulmuşsa gayette kullanabilir.