Gençler merhaba,

Aranızda bilgisi olan varsa bir cevaplarsa sevinirim.
Şimdi benim kyk borcum var 22.000 TL ben bunu 1 yıl erteleme için e devlette başvuru gördüm. Ne bilim ertelensin bari dedim erteleme başvurusu yaptım işsizlik sebebiyle devam eden sigortalı bir iş yok. Neyse konu bu değil.

27.000 TL olarak ertelenecek borç 1 yıl için eyvallah olabilir. Buradan gerçek enflasyonu da hesaplayabilirsiniz.

Fakat şaşırdığım bir şey oldu. Adamlar ertelemeyi bekletiyorlar. Cevap yok yani. Erteleme talebi var diyor. Şimdi daha önce bankada çalıştığım için saçma geldi.

Kardeşim o an için erteleme istenir,ya ertelersin kabul eder 2 tarafta ya da red edersin. Bunun bekletmesi olmazki? Niye olmaz açıklayacağım.

Sonra malum sözlükde biraz araştırdım. Adamın biri erteleme başvurusu yapmış geçen sene temmuzda başvurmuş. Bekletmişler bu şekilde çocukda ödemeye devam etmiş. Şuan bende 1 taksit ödedim çünkü devletle papaz olmak istemezsiniz. Sonra Nisan da başvurusu kabul edilmiş.

Kardeşim Nisan da başvuruyu kabul ediyosunda 2 ay sonraya ertelemiş oluyorsun üzerine de 5 bin TL faiz koyuyosun. Bu bankacılık ahlakına da herhangi bir kanuna da uymaz. Ben seninle anlaşmayı bu şekilde yapmadımki.
İşin riskli tarafı şimdi iptal de edemiyorum. Adam aldı başvuruyu bekletiyor. Ben 2 ay sonra işe gircem rahatlıkla da ödüyorum. Ondan sonra daha rahat olacak. Ama sen nisan da benim başvuruyu kabul edip 2 ay ertelersen ve benden 2 ay için 5 bin TL faiz alırsan evet hiç bir b*k yiyemem çünkü sen devletsin.

Şimdi sözlükdeki çocuk ne zamana ertelediklerini yazmamış ama ben pek güvenemiyorum. Yani Temmuzda başvuru yaptım Nisan 2021 de kabul edip Nisan 2022 te erteleyecekde bir nevi kabul edilebilir ama 2-3 ay sonrasına ertelerse 5 bin TL faizle birlikte, nitelikli d. Gireceğini düşünüyorum ama elden de bişey gelmez.

Bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi?