NaksYazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu yüzden iş almıyorum fiyat istiyor 2000 diyorum, falanca 500 liraya yapıyor diyor iki gün sonra ona yaptırdığı programın 50 yerini yamalayayım diye bana 1000 TL teklif ediyor. yapmıyorum
işini kaliteli yapan adama denk gelmemişsiniz adam API yazmayı, bırak yazmayı ne olduğunu bilmiyor gitmiş bot yapıyor. Bu adama da iş verirsen aynı gün sistem patlar.

iş yaptırmadan önce sorun ne projeler yaptın hangi dillere hakimsin, hangi modülleri kodlayabiliyorsun en azından bunu sorabilecek kadar genel kültürünüz olsun
Zaten bunları sormadan iş veren kişi bunları yaşamayı hak eder . Referansları gayet düzgün olan bir sürü yazılımcıda aynı sıkıntıyı yaşadım. Yazdığımda yalnız olmadığımı gördüm.İşleri kendimin hallettiğini gördüğümde birkaç tane kurs satın aldım. Dışarıya çalışmak gibi bir durumum yok ama en azından kendi ufak işlerimi halledebiliyorum. Sizi anlayabiliyorum sonuçta birisinin kendi mesleğine ofansif bir yorum yapılsa o kişi savunmaya geçer. Emin olun yaşadıklarımı yaşasaydınız siz de böyle düşünürdünüz.

Ekstra olarak işleyen bir sisteminiz varsa işte o zaman yandınız. Allah kimsenin başına vermesin.