Selamlar,

Kendime ait 3 adet domain uzantısı bulunuyor, bunlar sırasıyla şöyle; (domain isimleri temsili)
adsoyad.com (0 yıllık, 4 aylık)
adsoyad.com.tr (4 yıllık)
ad.web.tr (3 yıllık)

bunlardan hangisini nasıl, ne şekilde kullanmam gerektiğini bir türlü karar veremedim. Öncelikle isteğim şu şekilde bir cv resume gibi genel bilgilerin içerdiği bölüm bu nasıl olabilir, adsoyad.com domainine cv gibi kendimi tanıtabilirim, ad.web.tr de blog yapabilirim. Ancak bu durumda adsoyad.com.tr boşta kalıyor. tam tersini düşündüğümüzde biri mutlaka boşta kalıyor.

adsoyad.com ana sayfasını cv gibi blog.adsoyad.com veya adsoyad.com/blog şeklinde de blog kullanabilirim ancak hangi uzantıda nasıl kullanacağımı karar veremedim. Global olarak kulllanmak istediğimden com uzantınısı aldım cv ingilizce olarak kullanıyorum orada. Ancak blog o şekilde yaparsam ad.web.tr boşta kalıyor.

adsoyad.com.tr de türkçe olarak cv kullanırken orada ingilizce cv koymak saçma olacaktır. En azından adsoyad.com'da tr'den girenleri türkçe cv, diğer ülkelerden girenleri ingilizce alana yönlendirebilirim. Ancak bu seferde com.tr uzantısı boşta kalıyor 4 yıllık domainide bırakmak doğru olurmu bilemedim. CV ayarladık diyelim blog koymak istiyorum nereye hangi domaini kullanacağımı bilemedim.

Blogda ki amacım referans olarak kullanmak google'da ad soyad yazıldığında cv, blog yazılarım, sosyal medya hesaplarımın çıkması istediğimde göz önünde bulundurulmalıdır.

Ancak bir türlü hangi kombinasyonda kullanmam gerektiğine karar veremiyorum, fikir verebilir misiniz ?