Vakana adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu eleştiriyi yapıcı olarak kabul edin lütfen, bence sizin kullandığınız gözlükte problem var.

Ülkede yüzlerce problem var. Eğitim, ekonomi, torpil yada sizin bahsettiğiniz husus, uluslararası sözleşmeler çerçevesinde verilen askeri üsler. Bakın o askeri üsler Türkiye Cumhuriyeti topraklarında olan askeri üsler.

Bizim bahsettiğimiz konu ise bir ülke bizim karasularımızdan hak iddia ediyor. Anlıyor musunuz? Birisi sizin evinizden bir odayı "bu oda bana ait" iddiasıyla elinizden almaya çalışıyor.

Ülkede milyonlarca problem var diye, kendi egemenlik alanımızdan mı vazgeçelim? Yada sizin düşüncenize binaen söylüyorum, tüm bu çatışma ortamı eğer oy kaygısıyla oluşturulduysa dahi devlet olarak haklı olduğumuz gerçeğini değiştiriyor mu?

Aşağıdaki haritaya bakmanızı rica ediyorum. Yunanistanın hak iddia ettiği alanı lütfen inceleyin. Eğer bugün buna ses çıkarmazsak, ege denizinde yüzmek için bile açılamaz hale geliriz. Aşağıdaki harita bu milletin bir mensubu olarak benim kanıma dokunuyor.

Olaya siyasi pencereden bakmayın, Libya ile yapılan anlaşmanın mimarı Tümamiral Cihat Yaycı'dır. Bir siyasetçiden bahsetmiyoruz, bir subaydan bir devlet adamından bahsediyoruz.

Bugün yaşanan gelişmeleri de devlet aklı ekseninde düşünmeliyiz.
Peki cihat Yaycı bu işlemi tek başına mı yaptı yoksa bir üst akıl var mıydı 😊😊 cidden çok garip düşünüyorsunuz