Bip adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devlet memurları kanununa göre yasak. Başka işle ilgilenirseniz memuriyetiniz düşebilir. Ödemeyi başkasının adına alın.
hakanbey58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam başkasının adına(eşiniz, kardeşiniz vs) işleri yürütün. Aksi halde İleride sıkıntı çıkma ihtimali yüksek olur.

657 sayılı kanunun 28. maddesi, ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı başlığı altında memurların ek gelir getiren işlerde çalışmaları durumunu düzenler. Buna göre memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç). Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz. Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve kanunla veya Cumhurbaşkanlığıkararnamesiyle kurulmuş yardım sandıklarının yönetim, denetim ve disiplin kurulları üyelikleri ile özel kanunlarda belirtilen görevler bu yasaklamanın dışındadır.
bserdogan48 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yönetmelikte açık bir şekilde bunun yasak olduğu yazmaktadır, memurluk hayatınızın sona ermesi yöneticinin insafına kalır. Bu tür işleri bir yakınınız adına yapınız.
Bey_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nasıl yanlış bir mesaj izahı yok.

Şahıs Devlet Memuru ise, Memur yasasına göre yasak. Hiç bir şey olmaz değil öyle şeyler olur ki, arkadaş mağdur olduğu ile kalır. İş akdi de sonlandırılır.
milesmatheson adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir yönetici olsan ve personelinin senin emek verdiğin işten başka bir işe kafa yorduğunu görsen hoşuna gider mi?
phpxtr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bunda kafa yorcak birşey yokki eğer benim işimi aksatmıyorsa hoşuma gider hatta desteklerim bile daha çok kazanması için
Şimdi benim eşim ve kardeşim yok ben zaten bir google developer hesabı açtım google admob hesabı açtım bu google admob hesabında başkasının hesap bilgilerini verip ödeme alabilir miyiz? Alabilirsek de ödeme benim adıma olmadığı için yine de bir sıkıntı olur mu?