Merhaba arkadaşlar 2 gün önce yurt dışından bir müşterim bağlanıp bazı sorunları çözmem için sunucu bilgisi iletti bana. Ancak atmış olduğu sunucuların sadece ipv6 adresleri vardı. Ben de bunlara nasıl bağlanacağımı araştırdım falan derken ipv6 adresi olan bir sunucu üzerinden uzak masaüstü yapılabiliyormuş. Ancak arada kullanılacak sunucunun internete ipv6 üzerinden çıkabilmesi gerekiyormuş.

Ben de araştırdım r10 üzerinden bir firma buldum ve satın almadan önce özellikle canlı destekten ipv6 ile ilgi yüm sorularımı sordum. Hatta https://test-ipv6.com bu linki attım ve buradaki ipv6 kısmı sunucularınızda yeşil oluyor değil mi dedim. Evet dediler.

Sunucumu kiraladım sonrasında 2 saat içinde ipv6 adres bloğumun tanımlanacağını söyledir. Tam 14 saat sonra bana /64 lü bir ipv6 bloğu ilettiler. Ben de işlem tamam diye bağlanıp bi baktım ortada ipv6 falan yok.

Destek bölümünden yazdım. Bana biz sadece bloğu iletiyoruz ayarları sizin yapmanız gerekiyor ipv6 karışık olduğu için teknik destek vermiyoruz dediler. 2 Gündür uğraşıyorum hiçbir sonuca varamadım.

Şu an ortada kalmış vaziyetteyim internetten girip çıkmadığım yer kalmadı ancak hiçbir sonuca ulaşamadım. Firmadan da destek alamıyorum. Bu işlerden anlayan destek verecek arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Firma ismini de şimdilik yazmadım belki insafa gelip yardımcı olurlar diye. Bu tarz konularda madur olmaktan gerçekten sıkıldım Yardım edecek olan herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum.