İnstagramdaki açık yüzünden tikli hesaplar bile telif yiyebiliyor. Peki bu açığın kapanması söz konusu mudur? Şuan dondurduğum futbol sayfası mevcut. Ne yapacağımı bilemedim. Bu konuda ne yapabilirim? Nasıl önlem alırım?
Koskoca instagram çözemedi bunu.
Postlarımı çalan sayfalar çok oluyor telif formu gönderdiğim zaman "Şikayetiniz için teşekkür ederiz. Gönderdiğiniz bilgilerden, şikayet edilen viral görüntü içerisinde sahip olabileceğiniz herhangi bir telif hakkının şikayet edilen kullanımı önleme yetkisini size nasıl verdiği anlaşılamamaktadır." diyorlar cidden anlamıyorum bu instagram mı.
ben de aynı dertten müzdaribim.. postlara telif atabiliyor muyuz acaba?
Ekim 2019'da benim başıma gelmiş bir olaydır. Futbol sayfam vardı, bir video attım telif yedi ve sayfa uçtu. Gelen maile bakıyorum telif sahibi yazmıyor. Yani fake telif. Geri kurtaramıyorum da... Hayırlısı
Bu kişiler telif atan kişiler yani çoğunlukla futbol veya kanal şirket hesaplarının bilgilerini öğrenip tescil numaraları vesaire bu şekilde istedi hesaba atabiliyor bir ara telifçi mülayim vardı bu açığı kullanıyordu açık değil de bu özelliği istismar ediyordu kim olduğunu bilmiyorum da yapmanız gerekenler çoğunlukla videoları küçültmek yani ve hesabınızı gizli yapmak birde markaları sansürlemek .