Tamam hocam parası olmayanlar oyun oynamasın, bilgisayarı açmasın ve paralı olan hiç bir sistemi kullanmasın

O zaman ne diyoruz, Yaşasın kapital düzen.

)

İyi kafa iyi
Herkesin dini kendinedir, ben müslüman da olmayabilirim ve hırsızlığı da savunmadım. Söylediğiniz ve yaptığınız şeyler arasındaki çelişkiyi paylaştım. Emek verip başarım kasmak ve başarım hilesi ile başarım kasmak çok farklı şeyler. Aynı şekilde bot gibi işler de hırsızlık sayılır. Sonuçta ortada emek yok. Crack olayı ise tıpkı "steam sorun etmiyor" dediğiniz gibi programlarda crack kullananları Windows gibi global büyüklükteki şirketler bile pek sorun etmiyor. Çünkü zaten ticari amaçla atıyorum örneğin Photoshop'u crackli kullananlar yeterince iyi sonuçlar alamıyor. Çünkü crackli programlar genelde küçük de olsa sorunlar içerebiliyor. Bu yüzden doğal olarak orjinal lisans alıp Photoshop kullanmak durumunda kalınıyor ve yazılım şirketleri her programının cracklenebileceğini bile bile o riske rağmen satışlarını yapıp büyümeye devam ediyorlar. Olayın etikliği başka, gerçekler başka. Açtığınız konunun tutarlı bir yanı yok.
Gerçeklik

Okey.
Windowsumda lisanslı, oyunlarımıda hep yayınlandıkları kanal üzerinden satın aldım sürüylede gereksiz lisanslı harcamam var. Crackli oyun zaten kuramam virus yersem oyun fiyatından belki 1000 kat daha fazla zarar görebileceğim için ama crackli oyun oynayan windows kullananı vsde yargılamazsın 3. dünya ülkesinde yaşıyoruz herkes istediği şeylere ulaşamıyor. Çoçuğun var mesela paran yok diye arkadaşları oyun oynayıp birbirine anlatırken o mahrum mu kalacak ?
Almanya,Danimarka,İsveç, Finlandiya vs refah seviyesi yüksek ülkelerde yaşarsın dersin 1 yemek parası vermeyip milletin hakkına giriyorsun ama Turkiye'de yaşıyorsun olayları çevreye göre değerlendirmek gerekli.
"Mahrummu kalacak"
Hocam oyun ve programlarin crackleri yapimcitarafindan etkisiz ale getirilebilir ama sorun etmiyorlar
Not crackli oyun ve yazilimlarim yok isteyene tw ustunden kontrol saglatabilirim her seyim yasal 1000 tl ofise para verdim 5000 euro eplana verildi oyunlarimin hepsini toplasam en az 3000 tl eder crack olayini savunmuyorum
Crack engellenemez hocam
Windowsun, orijinal bin küsur tl lik lisans faturasını görebilir miyim?
TC kimlik önlü arkalı da atayım hocam 1 dk
Bazı arkadaşlar demişler ki, adamın parası yoksa oyun oynamasın mı?
Sanki oyun oynamak insan hakları evrensel beyannamesinde yazan çekirdek haklardan)))
Bu nasıl bir kafa merak ediyorum.
Çocuğun parası yoksa et çalıp yemesin mi?
Çocuğun bisikleti yoksa bisiklet çalıp binmesin mi?
Çocuğun oyun konsolu yoksa çalıp oynamasın mı?
Mal çalmanın suç olduğunu düşünmek ve fikri mülkiyet çalmanın suç olmadığını düşünmek doğru değil.
Bu bir suçtur, ve bunu yapıyorum demek yerine bunun suç olmadığını bir hak olduğunu iddia etmek garip.
Herkesin hırsızlık yaptığı yerde hırsızlık bir hak mı olur?
Dediğiniz gibi olmasına gerek yok ki?
Ben bilgisayarımı aldığımda OEM üzerine kayıtlıydı windows lisansı. Ben pc alınca pc fiyatı içinde windows lisansını da ödemiş oldum. Şimdi sana laptop alış fişini mi göstereyim?
Bunun yerine cmd üzerinden pc'ye kayıtlı olan orijinal lisans ekran görüntüsünü isteseniz daha mantıklı.
Konuya gelecek olursak; yok ülke şartıymış yok bu şartıymış deyip emek hırsızlığının meşru kılınması ve güzellemesi yapılıyor. Tabii ki bu zihniyetle hiç bir zaman norveç isveç danimarka olamayacağız.
Net bir şekilde bende diyorum lisanssız oyun oynamak (crackli) HIRSIZLIKTIR. Aksini iddia edenle konu üzerine ve emek hırsızlığı üzerine fikir beyan edebilirim.
Sonunda mantıklı düşünen insanlar
Arkadaşım bir arkadaşı tasarım programalarına crack yapmış sonra eğitim için yurt dışına gitmiş ABD sanırım sınırdan girip laptopu interente bağlar bağlamaz çat 3k dolar ceza

tabi ödemeden ülkeden de ayrılamıyor baya sıkıntı yaşamış. Türkiyede bu programalr dolar bazlı olduğu için çok pahalı ben büyük ajanslarda da çalıştım ufaktan onlar da crack olayına kaçıyorlar. Zaten firmalar da bu cracklara göz yumuyor benim programımı kullansın mantığıyla. Sömürdükleri ülkelerden gelen paralara saysınlar çok takmayın..
İyi bir ders olmuş arkadaşınıza