İşte akdeniz üniversitesinde bu bölüm uygulamalı bilimler fakultesi adı altında ve 3. sınıftan sonra stajlara başlanıyormuş onunda etkisi olur diye düşünüyorum. Sonuçta artık çoğu iş yeri tecrübeli eleman istiyor.
Hocam açıkçası bankada bankacılık diplomasının bir artısı yok. Artık her şey dijitalleşti, banka elemana ihtiyaç duymuyor. Farklı bölümlerden mezun olanlar da bankacı olarak çalışıyordu, hala öyle midir bilmiyorum. Size tavsiyem pazarlama alanında ilerlemeniz. Ülkede her alanda iş imkanı kısıtlı, işini iyi yapanlar her zaman ön plana çıkar. Fakat bankacılıkta iş bulamayacağınız için, yeteneğinizi sergileyip; işinizi iyi yaparak yükselmeniz de mümkün olmayacaktır. Bunu birinci ağızdan söylüyorum, dilerseniz herhangi bir bankaya giderek boş bir zamanda ya da işlem esnasında banka personeline de danışabilirsiniz. Ben okurken danışmıştım, fikirlerini dinleyebilirsiniz. Pazarlama alanı kısıtlı bir alan değil, freelancer olarak dahi çalışabilirsiniz. Ek olarak pazarlama hayatımızın her alanında var ve banka gibi teknoloji geliştikçe robotlaşmayan; daha çok insana ihtiyaç duyulan bir alan. Tabii ki karar sizin.
Edit: Bankacılıkta ilerlemeyip, finans alanından ilerlerseniz iş imkanınız artacaktır. Eğer bankacılık okuyacaksanız, tavsiyem finansa yoğunlaşmanız yönünde.